PROTEST la Penitenciarul Târgu-Jiu. S-a cerut DEMISIA ministrului Tudorel Toader

de LM 0


Protest, miercuri dimineață, în fața Penitenciarului Târgu-Jiu.

Angajați afiliați Sindicatelor Nova Lex și Danubius-Drobeta au pichetat instituția. Dotați cu vuvuzele, oamenii au scandat împotriva ministrului Justiției. Au cerut DEMISIA lui Tudorel Toader și a directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Marian Dobrică.

Sindicaliștii cer rezolvarea urgentă a revendicărilor care ţin de îmbunătăţirea condiţiilor de lucru şi de respectarea drepturilor salariaţilor, în special plata orelor suplimentare.

Protestatarilor de la Târgu-Jiu li s-au alăturat și angajați ai penitenciarului din Drobeta Turnu-Severin. Ministrul Tudorel Toader este acuzat că a dezinformat opinia publică referitor la nemulţumirile angajaţilor din sistemul penitenciar.

La protest a fost prezent și președintele Cartel Alfa Gorj. Alin Munteanu a precizat că a venit să-și susțină colegii din cele două sindicate, care fac parte din Cartel.

Munteanu a amenințat că va depune plângeri penale împotriva directorului Penitenciarului Târgu-Jiu, Ion Popescu, pe care-l acuză de imixtiune în activitatea sindicală, pentru că ar fi amenințat membrii sindicatului că vor avea probleme, dacă ies în stradă.

Distribuie articolul