Protest în fața Inspectoratului Școlar Județean Gorj. 30 de profesori și-au exprimat nemulțumirea față de reducerea numărului de clase

de LM 0


Protest, marți după-amiază, în fața Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Circa 30 de profesori de la două licee din județ, cel din Bâlteni și Tehnologic nr. 2 din Târgu-Jiu, și-au exprimat nemulțumirea față de reducerea numărului de clase în următorul an școlar. Dascălii se temeau că, în câțiva ani, cele două unități se vor închide complet din lipsă de elevi.

Unul dintre protestatarii de la Bâlteni a declarat că aprobarea unei singure clase de liceu va dezavantaja părinții din localitate, care nu-și permit să-și trimită copiii la oraș.

Pentru Colegiul Tehnic nr. 2 din Târgu-Jiu, Inspectoratul Școlar a aprobat o singură clasă de liceu pentru următorul an școlar, din 5 câte sunt acum, spre nemulțumirea cadrelor didactice.

Profesorii nemulțumiți n-au putut discuta cu inspectorul școlar general Ion Ișfan, aflat la București, tocmai pentru discuții pe tema planului de școlarizare.

Conform purtătorului de cuvânt al instituției, Georgeta Popescu, niciunul dintre dascălii, din liceele în care va fi restrânsă activitatea, nu va rămâne fără loc de muncă.

Distribuie articolul