Propunere USR: 50% din banii plătiți pe certificatele de carbon să se întoarcă în Gorj

de LM 0


Atacuri dure la adresa guvernanților, acum, în campania electorală pentru europarlamentare, lansate la Târgu Jiu, de Cristina Prună, deputat USR. Conform spuselor sale, europarlamentarii PSD și ALDE au votat, anul trecut, împotriva energiei pe cărbune.

Prună, membru în Comisia de Industrii și Servicii a Camerei Deputaților, a venit la Târgu Jiu pentru a explica ce înseamnă toată această chestiune a certificatelor de carbon, pentru plata cărora Complexul Energetic Oltenia a împrumutat, în acest an, 500 de milioane de lei de la bănci. Deputatul USR a declarat că banii plătiți pe certificate ajung la bugetul statului și s-ar putea întoarce înapoi la CEO pentru retehnologizarea capacităților de producție.

Cristina Prună a criticat PSD și ALDE pentru dublul discurs, acuzându-le c-au votat la Parlamentul European împotriva subvenționării energiei pe combustibili fosili.

Florin Șarapatin, reprezentant PLUS, prezent în conferința de presă alături de deputatul USR, a precizat că statul român a încasat, în ultimii 3 ani, peste 1 miliard de euro din vânzarea certificatelor de carbon, 29% din bani ajungând la Ministerul de Finanțe iar 71% la Administrația Fondului de Mediu. Șarapatin crede că guvernanții au folosit banii obținuți pe certificatele de carbon pentru returnarea taxei auto.

Deputatul Cristina Prună a anunțat că USR va încerca să modifice legislația, astfel încât 50% din sumele încasate de stat pe certificatele de carbon, să se întoarcă în Gorj.

Distribuie articolul