Propunere: O sută de mineri în greva foamei în faţa CEO

de LM 0

greva foamei

Sindicatele din cadrul Complexului Energetic Oltenia, afiliate la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Electricitate „Univers”, discută în aceste zile, la Sinaia, planul de acţiune pentru perioada următoare. Reprezentanţii Sindicatului Mine Energie Oltenia au propus, ca o măsură extremă de protest la adresa actualei conduceri a CEO, greva foamei din partea a peste o sută de mineri din cadrul carierelor companiei. Propunerea va fi discutată miercuri în cadrul unei şedinţe. Liderii din cadrul Sindicatului Mine Energie Oltenia vor ca prin măsura extremă de protest să sensibilizeze Ministerul Energiei şi Guvernul în legătură cu problemele cu care se confruntă producătorul de energie electrică şi cărbune din Oltenia şi managementul asigurat de interimarul Laurenţiu Ciobotărică, actualul şef al CEO.

 

Nu vor marş până în Bucureşti

Potrivit unor surse din cadrul Federaţiei „Univers”, sindicaliştii de la SMEO susţin demersurile Federaţiei Naţionale Mine Energie, privind protejarea locurilor de muncă de la Complexul Energetic Oltenia. Liderii Sindicatului Mine Energie Oltenia nu ar fi însă de acord cu plecarea într-un marş până în Bucureşti, respectiv a o mie de persoane. Şefii Sindicatului Mine Energie Oltenia sunt însă de acord să participe la un miting în Capitală, în faţa Guvernului sau în faţa Ministerului Energiei.

Potrivit aceloraşi surse, deplasarea pe jos la Bucureşti ar presupune un timp îndelungat, consum de resurse, probleme ce ar putea zădărnicii efortul minerilor care vor porni la un drum de 300 de kilometri până în Capitală.

CRISTI POPESCU

Distribuie articolul