Promisiune: Muzeul ”Constantin Brâncuși” va funcționa în maximum două luni

de LM 0


Muzeul ”Constantin Brâncuși” va funcționa în maximum două luni, a promis, joi, la Târgu-Jiu, ministrul Culturii, Daniel Breaz.

La Hobița, grinzile casei în care a crescut marele sculptor vor fi mutate și expuse în curtea Casei Brâncuși din localitate. Sunt două dintre veștile pe care ministrul le-a adus cu ocazia vizitei la Târgu-Jiu.

Daniel Breaz a vizitat parcurile în care se află operele brâncușiene, după care a vorbit despre muzeul dedicat marelui sculptor, care ar fi trebuit inaugurat, potrivit legii, la 1 ianuarie 2016.

Primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui, a discutat cu ministrul Breaz pe tema grinzilor din casa în care s-ar fi născut Brâncuși, ce vor fi expuse în curtea actualei case memoriale.

La Târgu-Jiu, ministrul Breaz a anunțat că va trimite corpul de control să facă verificări, în perioada 15-17 aprilie, în privința modului în care s-a procedat cu busturile soților Tătărăscu.

Acestea au fost date jos de pe soclurile din Târgu-Jiu și mutate la Vladimir, la Casa lui Tudor Vladimirescu. Ministrul a primit mai multe sesizări pe această temă și a decis să dispună verificări.

Distribuie articolul