Programul de sărbători al lui Jianu, respins. Vicele Morega cheamă Corpul de Control al Prefectului la Primăria Motru

de LM 0


Scandal permanent la Motru. Consilierii locali, mai puțin cei de la PNL, au respins programul primarului Jianu pentru luna decembrie. Edilul a venit cu un proiect pentru diverse manifestări, pe un buget de 65 de mii de lei. Gigel Jianu acuză majoritatea PSD-ALDE-PSRo că refuză orice fel de manifestare culturală în oraș.

„Ca și la 1 iunie de Ziua Copilului, majoritatea PSD-PSRo-ALDE a refuzat programul sărbătorilor de iarnă. Au avut tot felul de acuzații puerile, de scuze, doar ca să nu voteze. Nici în vară nu au avut explicații, pur și simplu nu vor să accepte niciun program cultural. Cosmin Morega și Ile Petrescu sunt cei care au comentat cel mai mult pe marginea acestui proiect. Sunt dezamăgit, există un dezinteres total pentru tot ceea ce înseamnă cultură, manifestări, atenție spre copii, locuitori, este o lună în care oamenii își îndreaptă gândurile și spre altceva decât spre grijile cotidiene. Trebuie să facem tot posibilul ca și cu bani puțini, locuitorii noștri să se simtă bine, să pătrundă în spiritul sărbătorilor de iarnă, Crăciunul, revelionul, cu tot ce presupune. Bineînțeles că voi relua proiectul, văd că presa s-a sesizat și probabil există presiuni, vor încerca să paseze vina înapoi pe mine. Voi relua proiectul și dacă iarăși îl resping este clară percepția lor în această privință”, a comentat Jianu.

Replica lui Morega

Cosmin Morega ne-a spus de ce s-au abținut la vot consilierii majorității și independenții. Gigel Jianu nu a explicat în detaliu pe ce vor fi cheltuiți banii, în luna decembrie. Viceprimarul PSD bănuiește că edilul liberal ar fi vrut să achite cu o parte din suma pentru Revelion, artificiile de la Zilele Orașului, ce ar fi trebuit suportate din sponsorizări. Morega crede că se impun verificari ale Corpului de Control al Prefectului la Primăria Motru.

„În CL, nu numai PSD, ci și PSRo și ALDE și UNPR și cel independent (n.r. au respins) pentru simplul fapt că este un proiect de toată jena. Adică vii tu și prezinți că vrei să faci de ziua de 1 Decembrie și s-a cerut ca fiecare activitate în parte să aibă o anexă care să cuprindă data desfășurării, ce se dorește a se face, ce să conțină acele pachete pentru copii, unde se ține festivalul colindelor. Dacă am cerut acest lucru, i-am deranjat. Este de știut faptul că în vară s-au dat artificii cu ocazia zilelor Motru care nu au fost prinse în program, domnul primar Gigel Jianu a spus că are sponsorizare, se pare că nu le-a achitat nici până la această dată și dorește ca din cele 100 de milioane pe care le avea preconizate pentru Revelion să dea și pentru Revelion și pentru datoria din vară pentru artificii. Eu îl sfătuiesc să-și achite din buzunarul dumnealui, să nu mai mintă cetățenii și să nu ne mai pună pe noi consilierii, să plătim toate datoriile. Gigel Jianu ar trebuie să fie dezamăgit de prestația lui ca om, acest personaj nu poate fi numit om. Dacă ați fi văzut cum s-a comportat la acea ședință în care li s-a făcut rău doamnelor de la Consiliul Local după fel și fel de acuze. Acest personaj nu este om, nu-i face cinste funcția pe care o are, el se consideră buricul pământului. El consideră Consiliul Local și cetățenii ca fiind pe plantația lui de la Sărdănești. S-a ajuns într-un hal fără de hal, acest lucru ar trebui să se vadă, chiar să se autosesizeze Instituția Prefecturii și prin Corpul de Control, dacă poate să facă un control amplu la această primărie, nu se respectă deciziile CL, legea, regulamentul de funcționare, nu se respectă absolut nimic”, acuză și Morega.

Distribuie articolul