Program de 7 zile la CEO

de LM 0

excavator-minerit2

O parte a angajaţilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia, majoritatea din sectorul minier, vor trece, de la 1 octombrie, la programul de lucru de şapte zile. Administraţia companiei a luat decizia de a mări programul de lucru la şapte zile pentru a face faţă cererii crescute de cărbune, din ultimele luni. Pe de o parte, compania are o cerere crescută de energie electrică din partea Sistemului Energetic Naţional, iar pe de altă parte este nevoie să se pregătească stocurile de cărbune pentru a asigura perioada de iarnă. În mod normal este nevoie de o cantitate de cel puţin două milioane de tone de cărbune pentru ca intrarea în sezonul de iarnă să se producă fără probleme.

 

Toată lumea la şapte zile

Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, a declarat că majoritatea angajaţilor din cariere vor trece la programul de lucru şapte zile. Acelaşi program va fi introdus şi la livrări şi la celelalte sectoare conexe. „Este o decizie de trecere la un program de lucru de şapte zile. Deci o extindere pe toată săptămâna şi a fost luată decizia extinderii programului de lucru de la 1 octombrie şi acest lucru va viza personalul din majoritatea carierelor miniere. Nu ştiu dacă mai există sectoare unde să nu se treacă la programul extins de lucru. Este nevoie de cărbune pentru grupurile energetice, pentru rezerva de iarnă. Există o cerere crescută de energie pe cărbune, iar acest lucru este în avantajul companiei şi ar trebui să fie şi în avantajul salariaţilor”, a declarat Gabriel Căldăruşe, liderul SMEO

.

31% din cota de piaţă

Peste 31% din necesarul de energie de la nivel național este asigurat în prezent de producătorii pe bază de cărbune. Astfel, 2.200 de MW/h intrau joi în Sistemul Energetic Național. Hidro și Nuclear sunt producătorii care se află pe podium alături de termocentralele pe cărbune. Energia regenerabilă este pe ultimele locuri.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul