PROGNOZĂ METEO. MARȚI, 20 NOIEMBRIE

de DR 0

PROGNOZA METEO MARŢI ÎN ȚARĂ

Vremea va fi închisă. Aria precipitațiilor se va extinde treptat în toate regiunile, începând cu cele sud-vestice. Vor fi mai ales ploi, exceptând zona de munte unde precipitațiile vor fi mixte, iar seara și noaptea Moldova, unde vor predomina ninsorile. Cantitățile de apă vor fi în general moderate, iar în Oltenia și Banat, izolat, se vor putea depăși 20…25 l/mp. Pe arii restrânse se va forma polei și ghețuș. Temporar vântul va avea unele intensificări în jumătatea de sud a țării și în zonele montane, cu viteze mai mari în sudul Banatului, unde rafalele vor depăși 70…75 km/h. Regimul termic, mai scăzut decât în mod obișnuit în regiunile extracarpatice și apropiat de cel normal în rest, va fi caracterizat de temperaturi maxime cuprinse, în general, între -1 grad in Moldova si 9..10 grade in Maramures și minime între -5 și 5 grade, ușor mai ridicate în Dealurile de Vest și pe litoral. Pe suprafețe mici dimineața va fi ceață.

GORJ

Vremea va fi închisă și rece. Condiții de precipitații din a doua parte a zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grad. Până la ora 11:00, în judeţul Gorj se va semnala, izolat, ceaţă şi, local, depuneri de polei din ploaie slabă sau burniţă.

BUCUREŞTI

Vremea va fi închisă și rece. Temporar din a doua parte a zilei va ploua, posibil moderat cantitativ noaptea. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -1…0 grade.

 

Distribuie articolul