PROGNOZA METEO. MARȚI, 10 IULIE

de DR 0

În următoarele ore, cerul va fi mai mult noros şi va ploua în cea mai mare parte a țării. Vor fi mai ales averse ce vor avea și caracter torențial și se vor semnala local descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade in Transilvania si 29 de grade in nordul Dobrogei, iar cele minime între 12 și 22 de grade. 

Vremea se va menține în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate. În cursul zilei va ploua pe arii extinse, iar în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Vor fi mai ales averse ce vor avea și caracter torențial și se vor semnala local descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiții de grindină. În timpul nopții ploi mai frecvente și mai însemnate cantitativ vor fi în est și nord-est, iar în restul teritoriului ploile vor fi în diminuare și în restrângere ca arie. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade in Transilvania si 29 de grade in nordul Dobrogei, iar cele minime între 12 și 22 de grade.

SE MENȚINE CODUL PORTOCALIU PÂNĂ ASTĂZI, 10 IULIE, ora 21
Fenomene vizate: ploi abundente;
Zone afectate: conform textului și hărții;

În Oltenia, în vestul și nordul Munteniei, sudul și vestul Transilvaniei, precum și în jumătatea de sud a Banatului și în sud-vestul Moldovei vor fi intervale de timp în care va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 70…80 l/mp.

 

Distribuie articolul