Procesul directorului Antonie nu mai începe din cauza amânărilor

de LM 0

Daniel Antonie, membru în Directoratul Complexului Energetic Oltenia, a primit miercuri o nouă amânare în procesul în care este judecat pentru abuz în serviciu. Până acum, Tribunalul Gorj a acordat trei amânări, neîncepând niciun fel de audieri. Procesul va fi reluat peste două săptămâni. „Se acordă un nou termen pentru a se pune în discuţie şi a se pronunţa asupra cererilor formulate de inculpaţii Giurcău Daniel Sever şi Temelie Florin, de soluţionare a cauzei potrivit procedurii simplificate”, au anunţat miercuri judecătorii.

Daniel Antonie este acuzat de abuz în serviciu, ca urmare a unor achiziţii de furtunuri şi truse medicale la preţuri supraevaluate. Complexul Energetic Oltenia se va constitui parte civilă în acest proces în care Daniel Antonie este acuzat că a prejudiciat compania cu mai multe sute de mii de lei.

Împreună cu Antonie mai sunt judecaţi, la Tribunalul Gorj, Vasile Ghimişi, contabil la Divizia Minieră, Florin Temelie şi firma acestuia, TFR TEMINVEST SRL, şi Daniel Sever Giurcău, fratele şefului de la Protecţia Consumatorilor, Mădălin Giurcău. Anchetatorii DNA au stabilit că în perioada octombrie 2013 – martie 2014, inculpații Daniel Antonie și Vasile Ghimiș, în calitate de directori în cadrul Sucursalei Divizia Minieră din cadrul CE Oltenia, au dispus, cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniul achizițiilor publice, achiziționarea de la două firme (printre care și SC TFR Teminvest SRL) controlate de inculpații Daniel Sever Giurcău și Florin Temelie, la prețuri supraevaluate, a unui număr de 272 de furtunuri pentru stingerea incendiilor și 170 de truse sanitare de prim ajutor. Prejudiciul estimat de anchetatori depăşeşte 400.000 lei.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul