Probleme pentru CEO ! Boza nu a reușit să convingă oficialii europeni de la Bruxelles

de LM 0


Semieșec la Bruxellles! Conform senatorului Scarlat Iriza, managerul Sorin Boza n-a reușit să convingă oficialii europeni să ofere o derogare Complexului Energetic Oltenia, în ceea ce privește normele de mediu.

„Până în 2021 trebuie să retehnologizăm cele 11 grupuri ale termocentralelor! Sunt niște norme draconice”, declară Iriza.

Parlamentarul ALDE crede că statul român ar trebui să procedeze precum cel polonez și să subvenționeze tot ce depășește 5 euro, pe certificatul de CO2. „Am suferit un semieșec. E vorba de niște norme draconice privind mercurul, dioxidul de carbon, oxizii de azot etc. Noxele trebuie reduse draconic, nu zic că nu se poate, în alte țări precum Polonia, Cehia și Germania, au început deja să retehnologizeze grupurile. Pe noi, certificatele de dioxid de carbon ne distrug, polonezii au aplicat o tactică extraordinară, poate o aplicăm și noi în România, ce depășește 5 euro pe certificatul de CO2 este suportat de statul polonez, dacă am face și noi așa ceva ar fi extrordinar și CEO și-ar putea continua activitatea cu cele 11 grupuri”, a spus Iriza.

Iriza anunță că lucrează la un proiect de lege care ar putea aduce 26 de milioane de lei Complexului Oltenia vizavi de certificatele verzi.

Senatorul ALDE spune că numai printr-o bună gospodărire și o reducere a cheltuielilor inutile, CEO ar putea supraviețui.

Distribuie articolul