Probleme mari la CEO ! Stocul de cărbune e la jumătate din cât ar trebuie să fie ! Ministerul, așteptat în control

de LM 0


Complexul Energetic Oltenia se confruntă cu o problemă mare în acest moment. Potrivit surselor noastre demne de credibilitate, CEO are stocul de cărbune la jumătate din cât ar trebui să fie în această perioadă a anului, conform hotărârii de Guvern din octombrie anul trecut. Ce s-a întâmplat exact cu cărbunele, de ce s-a ajuns în această situație, nu este foarte clar în acest moment, dar este interesant de văzut cum va reacționa conducerea CEO după scoaterea la lumină a acestei informații.

Vă redăm mai jos din hotărârea de Guvern publicată pe 16.10.2017 în Monitorul Oficial:

„Hotărâre privind aprobarea programului de iarnă în domeniul energetic privind măsurile pentru realizarea stocurilor de siguranță ale sistemului electroenergetic național în ceea ce privește combustibilii pentru perioada sezonului rece și volumul de apă din lacurile de acumulare, denumit programul de iarnă în domeniul energetic pentru asigurarea funcționării în condiții de siguranță și stabilitate a sistemului electroenergetic național în perioada 15 noiembrie 2017 – 15 martie 2018 precum și alte măsuri privind nivelul de siguranță și securitate în funcționare a sistemului electroenergetic național.”

În această hotărâre se menționează că la finele lunii februarie stocul național de cărbune ar trebui să fie de 1.040.800 de tone iar la 1 martie de 905.560, pe când acesta în realitate este de 570.000 de tone ! O diferență enormă între grafic și realitate și care ar putea afecta producția națională de energie.

Cum s-a „topit” așa repede stocul de cărbune nu este clar, dar un lucru este evident, totul se întâmplă ca urmare a managementului prost al conducerii CEO. Directorul general, Sorinel Boza, a fost și este preocupat în ultima vreme doar să-și asigure liniștea din partea sindicatelor prin negocierile intense cu liderii sindicali. Boza și-a ignorat astfel principalele îndatoriri ca manager și a permis ca această situație să fie una reală în acest moment.

Sursele noastre ne-au mai comunicat faptul că Ministerul Energiei este pus la curent cu această situație și pregătește o serie de controale la CEO pentru a elucida motivele scăderii masive a stocului de cărbune.

Ceea ce este sigur este faptul că poate scădea producția de energie ca urmare a incapacității manageriale a celor care conduc CEO.

Distribuie articolul