Primele sentințe în dosarul „Mafia cărbunelui“

de LM 0

mafia

Tribunalul Gorj a dat ieri primele sentințe în dosarul „Mafia Cărbunelui“, după ce patru dintre inculpați și-au recunoscut faptele și au fost judecați conform procedurii simplificate, beneficiind astfel de o reducere cu o treime a pedepselor.

Nicolae Popescu a fost condamnat pentru furt în dauna Complexului Energetic Oltenia la o pedeapsă de închisoare la un an și 6 luni. De asemenea, acesta mai este obligat să achite către CEO o sumă de peste 73.000 de lei, cu titlu de despăgubiri civile. Instanța de judecată a menţinut măsura asigurătorie a sechestrului pe două autoutilitare.

De asemenea, Constantin Claudiu Boboc a fost condamnat la un an și o lună de închisoare cu executare pentru tăinuire. CEO a renunțat la proces după ce acesta a plătit în contul unității suma de 10.000 de lei.

Procesul penal a încetat față de Constantin Cărăgui și Nicolae Ișfan care au încheiat acorduri de mediere.

 

Procesul va continua

Procesul penal continuă față de ceilalți inculpați care nu și-au recunoscut faptele. Este vorba de agenții de poliție Gheorghe Milodin, Ştefan Găman, Constantin Manolache, Florin Glaje, Nicolae Marinel Staicu, Daniel Ungureanu, Gheorghiţă Vîlceanu, Sevastian Udrea, Florin Gabriel Vlăduţu, Marin-Paul Gheară şi Dan Ciuciuc.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2014-septembrie 2015, agenţii de poliţie care patrulau pe ruta Motru-Rovinari-Turceni-Ţânţăreni protejau persoane care transportau şi comercializau cărbune sustras de pe benzile de transport aparţinând Complexului Energetic Oltenia, fără a avea documente de provenienţă şi pe care îl valorificau ulterior în judeţul Gorj şi în judeţele limitrofe. Prejudiciul în acest caz este estimat la circa 4 milioane de lei.

ALIN PETRE

Distribuie articolul