Prime mai mici pentru mineri şi energeticieni

de LM 0

mineri

Salariaţii Complexului Energetic Oltenia vor beneficia de prime de Crăciun, în valoare de 550 de lei fiecare. Prima va fi acordată sub formă de tichete-cadou, potrivit contractului colectiv de muncă încheiat între sindicate şi administraţia companiei.

 

Potrivit sindicatelor, tichetele-cadou vor fi înmânate salariaţilor până în data de 15 decembrie. Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine-Energie, a declarat că sumele acordate angajaţilor Complexului Energetic Oltenia de sărbători au anul acesta un nivel scăzut, din cauza modului în care s-au purtat negocierile pentru contractul colectiv de muncă din 2015. „Și prima pe care o vor primi angajații CEO de Sfântul Nicolae va fi mai mică decât în alți ani. Fiecare angajat va primi câte 100 de lei pentru fiecare copil minor pe care îl are în întreținere”, a mai spus Pîrvulescu.

 

Salarii pentru finalul de an

Complexul Energetic Oltenia are probleme cu asigurarea salariilor pentru ultima lună a acestui an. Potrivit administraţiei Complexului Energetic Oltenia, este necesară o rectificare de buget, prin Hotărâre de Guvern. Necesarul la fondul de salarii este de aproximativ 7 milioane de lei, pentru a nu mai fi probleme cu asigurarea lefurilor până la finalul acestui an. Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a dat asigurări administraţiei şi sindicatelor din companie că va face demersuri pentru ca rectificarea de buget la Complexul Energetic Oltenia să fie aprobată până la finalul acestui an. Compania şi-a propus să încheie anul cu un profit de 600.000 de lei, deşi la un moment dat a fost vehiculată o sumă mai mare, de 4 milioane de lei. În luna februarie a anului viitor vor începe şi negocierile pentru noul contract colectiv de muncă. Liderii de sindicat se aşteaptă ca administraţia să accepte plata unora din drepturile tăiate în anii trecuţi. Este puţin probabil să se întâmple acest lucru, mai ales că se anunţă noi disponibilizări.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul