Primarul Ungureanu: „Nu mă așteptam să primesc ZERO lei. Tăiem de peste TOT, posibil și SALARIILE”

de LM 0


Primarii care au primit ZERO lei de la județ, la împărțirea de marți după-amiază, nemulțumiți. Unii iau în calcul să taie lefurile după ce abia le-au mărit, în urmă cu câteva luni, odată cu intrarea în vigoare a Legii Salarizării Unitare.

Este și cazul edilului liberal al uneia dintre cele mai mari comune din județ, Bălești, Mădălin Ungureanu, care ceruse Consiliului Județean 600 de mii de lei pentru cofinanțări, dar n-a primit nimic. Acum, se gândește la tăieri de lefuri și la retragerea Internațional Bălești din liga a treia. Bugetul este mai mic cu 15 miliarde de lei vechi față de anul trecut.

„În niciun caz nu mă așteptam la așa ceva. Am primit doar pentru drumuri suma de 87 de mii de lei. Este rău, acesta este cel mai potrivit cuvânt. Datorită așa zisei revoluții fiscale, veniturile ne-au scăzut. Noi am solicitat suma de 600 de mii de lei. La cofinanțări avem o gaură de aproximativ 15 miliarde de lei. Vom fi nevoiți să tăiem de peste tot. De la consum, de la administrativ, de la salarii, vedem care este situația. Sunt foarte dezamăgit. Comuna Bălești este comuna cu cea mai mare populație, alături de Bîlteni. Avem și o echipă calificată în liga a treia, cheltuielile cu echipa numai să participe sunt foarte mari. Nu mă pot pronunța dacă voi retrage echipa din campionat, dar luăm în calcul și această soluție dacă nu vom găsi o sursă de finanțare”, a spus Ungureanu.

Așa cum a comunicat și prin intermediul unor informări de presă, Dan Vâlceanu, liderul PNL Gorj, este convins că șefii social-democrați ai județului au împărțit cele 91 de miliarde de lei vechi, din cotele defalcate din TVA, exclusiv pe criteriul politic. „Când partidul dă ordin, Dăncilă de la Consiliul Județean execută !” spune deputatul.

Distribuie articolul