Primarul Stamatoiu: „Romii din Piștești au bani, mașini și case dar nu-și plătesc impozitele”

de LM 0


Primarul din Scoarța, nemulțumit că inițiativa deputatului Weber de suspendare a permiselor șoferilor care nu-și plătesc amenzile, a fost îngropată pe undeva prin parlament.

„În fiecare zi, îmi vin câte 20-30 de amenzi! Mă închin când văd aceleași nume! Nu pot să-i execut pentru că nu au nimic pe numele lor și nu vor să facă muncă în folosul comunității”, a declarat Ion Stamatoiu, la Interviurile Infinit FM.

Cei mai mulți dintre restanțierii la amenzi, taxe și impozite, sunt din comunitatea de romi de la Pișteștii din Deal.

Stamatoiu a mai spus că numai circa 100, din cei 900 de cetățeni romi de pe raza comunei, își plătesc taxele și impozitele. Edilul nu reușește să-i convingă de faptul că, fără să plătească dări, nu pot avea parte de drumuri sau apă curentă.

„Îi mai condiționăm când vin să le eliberăm anumite acte din primărie, nu spun că nu le dăm. Eu port discuții omenești cu ei, băi fraților trebuie să țin iluminatul public, îmi trebuie pentru drumuri sau apă, dar nu au decât 50 de lei la ei, eu zic bine dă-i și pe ăia, mă mulțumesc. După ședința de CL pentru alocarea bugetului, toți consilierii locali împreună cu expertul local și cu reprezentantul romilor să mergem acolo și să discutăm cu ei, adică să înțeleagă greutățile prin care trecem. Ei zic să le fac asfaltul, eu le spun dați fraților jumătate din bani și vă fac asfaltul în 3 luni”, a spus Stamatoiu.

Distribuie articolul