Primarul Oiță, mulțumit de ritmul lucrărilor pe PNDL2. ”Sunt deja 7 km de rețele de apă și canal”

de LM 0

Au mers bine, în acest an, în comuna Negomir, investițiile pe PNDL2.

Exceptând cele 5 poduri ce trebuie construite peste pârâul Jilț, toate celelalte proiecte sunt în derulare iar constructorii se mișcă pe placul primarului Tudor Oiță. Foarte importante sunt rețelele de apă și canal. Lucrările au început în urmă cu două luni și jumătate, fiind deja introduse pe o distanță de 7 kilometri.

Pentru prima dată de la preluarea mandatului de primar, în 2016, Tudor Oiță încheie cu bine anul, din punct de vedere financiar. Asta și grație celor 14 miliarde de lei vechi, primite la rectificarea bugetară din august.

Primarul comunei Negomir, Tudor Oiţă, vorbește, într-un interviu pentru Gorj Exclusiv, despre investițiile derulate în 2018 sau care urmează să demareze în primăvara anului viitor.

Reporter: Pe final de an în ce stadiu sunteți cu investițiile începute pe PNDL 2?

Tudor Oiţă:”Pot să spun că stăm destul de bine. Sunt mulțumit de o parte din ele de modul și ritmul în care s-a lucrat. Avem proiectul de apă și canalizare în șapte sate, locații în care lucrările au început de două luni și jumătate și s-au executat într-un  ritm foarte bun. Au fost introduși aproximativ 7 km de rețea de apă și canalizare și încă se lucrează.

Școala primără și școala gimnazială de la Raci sunt executate în proporție de 85%. Acolo se mai lucrează la partea de interior și la toalete. Sperăm ca aceste lucrări se se termine în maximum două săptămâni. Același lucru pot să-l spun și despre grădinița de la Raci, reabilitată de la zero, inclusiv acoperișul, interioarele și o centrală termică nouă. Cred că până de Crăciun se va finaliza și această lucrare.

La dispensarul comunal este o organizare de șantier unde s-au început lucrările. S-a turnat fundația și sper să mai țină puțin vremea cu noi pentru a se incepe și ridicarea clădirii până nu vine iarna.

Avem și o investiție la care constructorul a primit ordinul de începere a lucrărilor dar nu s-a apucat de execuție. Este vorba de construcția a cinci poduri noi peste Jilț. Am discutat cu constructorul care va începe lucrarea în primăvara anului viitor. Am primit bani pentru prima fază a proiectului, am și plătit banii către proiectant. Suntem în grafic din acest punct de vedere.

Reporter: Cum stați cu fondurile pe final de an? Sunt primari care așteaptă rectificarea bugetară, despre care nu se știe dacă se va face și nu se știe dacă vor ajunge bani și la primării.

Tudor Oiță: „Deocamdată nu am probleme. A trebuit să stau fără bani, ca să spun așa, aproximativ tot anul, până în septembrie, la rectificare. Știți cum este cu Legea bugetului pe 2018, datorită excedentului pe care l-am avut din fonduri europene nu am primit niciun leu din TVA și în urma formulei la rectificarea din septembrie am primit banii pe care trebuia să-i primesc la începutul anului și am reușit în acest fel să acoper toate cheltuielile și nu vom avea probleme până la sfărșitul anului.

Reporter:  Asta înseamnă că terminați anul bine, fără datorii?

Tudor Oiță: „Da, în sfârșit după aproape doi ani și jumătate de când am preluat mandatul. Este primul an pe care-l încheiem asa cum ar trebui. Dar de bani mai avem nevoie, pentru că mai avem pe lista de investiții și alte proiecte pe care  vrem să le facem. Nu sunt nici restanțe, nici urgențe, dar nevoie de bani mai avem și orice leu este binevenit.”

Distribuie articolul