Primăriţa din Turceni face naveta la Bucureşti: „Nimeni nu vine să te roage cu bani”

de LM 0

primar-turceni

Programul de lucru al primarului oraşului Turceni, Cristina Cilibiu, include tot mai dese drumuri la Bucureşti, pentru a obţine finanţări pentru cele mai importante şi urgente lucrări din localitate. „Fac naveta între Turceni şi Bucureşti, merg aproape zilnic şi la Târgu-Jiu. Nimeni nu vine să te roage cu bani, dacă nu te zbaţi, nu reuşeşti să faci ceva”, a comentat Cilibiu.

 

Casa de Cultură va fi reabilitată

O investiţie urgentă ce trebuie făcută în Turceni este reabilitarea Casei de Cultură. „Merg la Bucureşti pentru a obţine fonduri de la Compania Naţională de Investiţii pentru reabilitarea şi modernizarea Casei de Cultură. Avem acolo ceva probleme, plouă prin acoperiş, plus că mai trebuie făcute anumite investiţii pentru ca acest spaţiu să fie de folosinţă. Ştiţi bine că anul trecut au fost foarte multă săli închise din simplu fapt că nu erau conforme cu cerinţele ISU. Şi Casa de Cultură din Turceni nu a îndeplinit cerinţele ISU, aşa că trebuie făcute multe pentru ca să ajungem la obţinerea autorizaţiei de la ISU”, a declarat Cristina Cilibiu.

turceni

Apă şi canal pentru toată lumea

Pe ordinea de priorităţi a primarului Cristina Cilibiu se află investiţiile în infrastructură. „Avem vreo 14 kilometri de asfaltare a drumurilor laterale, o lucrare ce va demara în cel mai scurt timp. Totuşi, important este să reuşim să atragem fonduri pentru extinderea reţelei de canalizare şi alimentaţie cu apă. Oraşul Turceni este reabilitat la reţeaua de apă şi canal prin fonduri de la CNI, însă sunt cinci sate aparţinătoare unde trebuie să intervenim. La Murgeşti şi Jilţ se lucrează, în timp ce la Gîrbovu, Valea Viei, Strâmba Jiu şi Turcenii de Jos trebuie să ajungem cu apa şi canalul. După ce vom avea această reţea peste tot trebuie să venim cu asfaltarea, pentru că nu putem să asfaltăm acum şi apoi să venim şi să spargem străzile”, a comentat Cristina Cilibiu.

 

Eficientizarea sistemului de iluminat public

Tot la Turceni, se doreşte şi schimbarea sistemului de iluminat public. „Avem în proiect să extindem şi să reabilităm întregul sistem de iluminat public. Este o dorinţă a noastră de a avea iluminat în întreaga localitate, dar urmărim şi reducerea consumului de energie electrică. Acum funcţionăm cu acele lămpi care consumă mult, intenţionăm ca în perioada următoare să venim cu un alt tip de lămpi care să fie mult mai economice şi mai estetice”, a mai declarat Cristina Cilibiu.

C. POPESCU

Distribuie articolul