Primarii gorjeni sunt îngrijorați. „Lipsa banilor ne face să stopăm lucrările”. Se așteaptă rectificarea

de LM 0


A venit luna mai iar primarii gorjeni sunt îngrijorați. Fără o rectificare bugetară în iunie, așa cum s-a anunțat, mare parte dintre ei intră în colaps.

„Problema primăriilor este acută. Lipsa banilor ne face să stopăm lucrările”, declară Ion Stamatoiu, de la Scoarța.

Edilul nu ia în calcul împrumutul la bancă, pentru achitarea tranșelor la investițiile aflate în derulare. Nu-și dorește să împovăreze comuna și mai mult. „Probleme cu banii avem toți, la Scoarța nu s-a primit nimic de la CJ, doar de la Finanțe, din cotă. Așteptăm rectificarea care se tot promite, avem lucrări în derulare, trebuie să achităm tranșe, dacă facem împrumuturi, tot pe noi ne costă. Exclus să rezistăm fără o rectificare bugetară. Unele primării au prins în prima parte a anului, eu am drămuit banii, fără rectificare nu mai avem bani nici de salarii, trimitem oamenii acasă. Nu cred că se va ajunge la asta, dacă mai dăm și oameni afară, înseamnă să stăm 24 de ore din 24 în primării”, a spus Stamatoiu.

Și la Bumbești-Pițic lucrările sunt blocate de lipsa banilor. Primarul Michi Nioață speră să obțină, la rectificare, miliardele de care are nevoie pentru asigurarea cofinanțărilor.

„Ne descurcăm foarte greu, în ceea ce privește salarizarea am calculat și ieșim bine, dar în privința co-finanțărilor, am 4 proiecte, nu am banii necesari. Aș rezista fără rectificare dar foarte greu”, a explicat Nioață.

Primăria Prigoria mai rezistă maximum două luni, în ceea ce privește banii pentru salarii. Și asta pentru că n-au început plățile pe investițiile demarate în comună. Edilul localității, Iuliana Iliescu, zice că, fără rectificare bugetară, intră în blocaj.

Distribuie articolul