Primarii gorjeni, puși la zid după ce au anunțat că sunt pregătiți pentru iarnă și au fost puși la pământ după 2 zile de ninsori

de LM 0


Primarii din județ, puși la zid după ce anunțat, la finalul lunii noiembrie, că au contracte de deszăpezire și că sunt pregătiți pentru sosirea iernii dar au fost îngenuncheați de cele două zile de ninsori de la finalul săptămânii trecute. Aproape toate localitățile au fost îngropate în zăpadă. Utilajele, cu care se lăudau primarii, n-au apărut pe străzi. Chiar și acum, în jumătate din județ, drumurile sunt aproape impracticabile. Dan Ilie Morega le cere prefectului de Gorj și Poliției să demareze controale.

Jurnalistul Claudiu Matei zice că, pe hârtie, raportările primarilor arată impecabil. Aproape toată lumea anunța, la finalul lunii trecute, că este pregătită pentru iarnă, cu utilaje proprii sau prin contractarea de firme de deszăpezire. În teritoriu, însă, a fost dezastru. La Stănești, oamenii au făcut chetă pentru închirierea unui utilaj.

Claudiu Matei îi acuză pe primari că au dat dovadă fie de incompetență, fie de iresponsabilitate și de bătaie de joc la adresa cetățenilor.

Dan Ilie Morega, fost prefect de Gorj, îi cere actualului reprezentant al guvernului în teritoriu să ia la verificat toate contractele de deszăpezire comunicate de primarii din județ. Morega îl laudă pe primarul din Bălești pentru modul în care a acționat, în cele două zile cu cod portocaliu de ninsori, dar îl dă și ca exemplu negativ pe edilul din Stănești, a cărui comună a fost aproape blocată.

Ion Fugaru îi pune la zid pe primari, considerându-i principalii vinovați de modul defectuos în care au făcut deszăpezirea. Fugaru îi acuză pe edili că n-au știut decât să-și facă salarii enorme de pe urma plătitorilor de taxe și impozite, ignorând problemele reale ale comunităților.

Nicolae Ivan, directorul redacției Sabotorii Gorjului, zice că sunt mai multe cauzele care au generat problemele din județ: utilaje defecte anunțate drept funcționale pentru a fi încasați bani, facturi neplătite către prestatori, antijocul generat de lupta politică.

Distribuie articolul