Primarii din zonele miniere, îngrijorați. Complexul Energetic Oltenia nu și-a mai plătit cotele de câteva luni

de LM 0


Primarii din zonele miniere, îngrijorați. Investițiile pe 2019 le sunt puse în pericol după ce Complexul Energetic Oltenia nu și-a mai plătit cotele de câteva luni, ori le-a plătit cu țârâita. În ciuda acestui fapt, managerul Sorin Boza dădea asigurări, săptămâna trecută, în emisiuni la televiziunile locale, că situația CEO deși nu este roză, nu e nici dificilă și că nici vorbă de insolvență. Îngrijorat, însă, că pe compania de la Târgu-Jiu o paște insolvența este Dan Ilie Morega care-i atrage atenția lui Boza să revină cu picioarele pe pământ. În același timp, primarul din Rovinari, Robert Filip cere să fie pus în gorjean în fruntea CEO.

Primăria Motru este în dificultate după ce Complexul Energetic Oltenia nu și-a mai virat cotele, circa 500.000 de lei lunar.

Primăria Fărcășești n-a mai primit din martie cotele datorate de Complexul Oltenia. Constantin Drăgoescu zice că din 350.000 de lei lunar, compania minieră a virat numai câte 20.000 de lei.

La Cătunele n-au intrat banii din luna februarie, circa 100.000 de lei lunar. Primarul Florinel Țuilă nu înțelege cum de s-a ajuns aici din moment ce Complexul Oltenia a vândut energie. Țuilă spune că în România, cererea de cărbune este mare. ”Mi se spune că nu au cărbune cu atâtea excavatoare! Au atâta TESA! Sunt 2000 de oameni cu cap la CEO, cred că sunt capabili să producă cărbunele necesar pentru țară!” comentează edilul din Cătunele.

Primarul din Rovinari, Robert Filip, vrea un gorjean la conducerea Complexului Energetic Oltenia, un om care să scoată compania din situația dezastruoasă. Spune că, deja, câteva persoane și-au trimis CV-urile la București.

Distribuie articolul