Primăria Telești, campioană de toamnă la minifotbal

de LM 0


S-a încheiat turul sezonului regular în Campionatul Primăriilor din Gorj la minifotbal. Primăria Telești, campioana ediției inaugurale, este lider la final de tur, urmată de Primăria Motru și Primăria Țicleni. Echipele din Campionatul Primăriilor se pregătesc acum de meciurile din Cupa „Porcului”.

În runda cu numărul 7, desfășurată în week-end, liderul Primăria Telești a bifat o nouă victorie, după un meci foarte disputat, cu Primăria Roșia de Amaradia. Telești, campioana ediției inaugurale din 2017, a condus cu scorul de 2-0 prin golurile marcate de Camilian Floroiu și Robert Manea, dar Roșia a revenit grație reușitelor lui Daniel Sorea și Antonio Cotojman. Cu 2 minute înainte de final, tânărul jucător al celor de la Telești, Irinel Covrig, a marcat golul victoriei.

Cele 3 puncte acumulate le-au permis celor de la Telești să încheie turul de sezon regular în fața celor de la Primăria Motru. Aceasta din urmă a câștigat duelul cu Primăria Negomir, un duel mult mai echilibrat decât ar lăsa să se înțeleagă scorul de 8-3. Motru este vicecampioana ediției inaugurale și câștigătoarea Cupei Primăriilor din acest an.

Ultima treaptă a podiumului la final de tur este ocupată de Primăria Țicleni. Aceasta echipă este pe val și a bifat o nouă victorie în meciul cu Primăria Stănești din etapa 7, scor 3-1. Același scor s-a înregistrat și în duelul dintre Primăria Turburea și Primăria Bălești. Turburea încheie turul pe locul 4, ultimul care asigură calificarea în faza de Play-off.

Primăria Roșia de Amaradia – Primăria Telești 2-3 (pauză: 0-2)
Goluri: Sorea Daniel (min. 23) și Cotojman Antonio (30’) / Floroiu Camilian (min. 8), Manea Robert (9’) și Dumitru Irinel (39’)
Roșia: Cristian Goșa (portar) – Antonio Cotojman, Daniel Sorea, Iulian Niță, Albert Mocioi, Lucian Marina și Bogdan Arghire. Delegat: Antonio Cotojman
Telești: Cătălin Șomănescu (portar) – Robert Manea, Adrian Vozaru, Răzvan Rusu, Camilian Floroiu, Irinel Covrig, Alin Cornescu și Claudiu Rovența. Delegat: Camilian Floroiu
Arbitri: Daniel Blîndu și David Alberti

Rezultate, Etapa 7:

Primăria Stănești – Primăria Țicleni 1-3

Primăria Bălești – Primăria Turburea 1-3

Primăria Roșia de Amaradia – Primăria Telești 2-3

Primăria Negomir – Primăria Motru 3-8

În Liga 1 Dolce Vita, etapa 9, ultima a turului sezonului regular, a avut ca și cap de afiș duelul dintre campioana Dream Team și bronzul ediției trecute, Farmacia Victoria. Dream Team a intrat cu avantaj la pauză, grație golului înscris de fosta glorie a echipei naționale de futsal a României, Ion Al-Ioani. „Farmaciștii” au egalat în minutul 28 prin Dragoș Găvan dar campioana a replicat la 5 minute distanță prin același Al-Ioani. Finalul a fost incendiar. Farmacia a egalat din nou în ultimul minut prin Cosmin Șoșoi, dar la chiar ultima fază a meciului, golgheterul ediției trecute de campionat, Ion Cănăvoiu, a punctat din lovitură liberă și a adus 3 puncte vitale în contul celor de la Dream Team.

Dream Team – Farmacia Victoria 3-2 (pauză: 1-0)
Goluri: Ion Al-Ioani (min. 16 și 33) și Ion Cănăvoiu (40’) / Dragoș Găvan (min. 28) și Cosmin Șoșoi (40’)
Dream: Adrian Preoteasa (portar) – Ion Cănăvoiu, Bogdan Chiriac, Ștefan Doldur, Alexandru Ștefan, Radu Dăianu, Mihai Șchiopu, Alin Țilivea, Ion Al-Ioani și Mario Găman. Delegat: Bogdan Chiriac
Farmacia: Remus Lilea și Constantin Bistreanu (portari) – Daniel Miroiu, Cosmin Șoșoi, Alexandru Bocșeru, Luis Ciobotaru, Petre Manea, Roberto Dumitru, Dragoș Găvan, Cătălin Șomănescu și Claudiu Jianu. Delegat: Claudiu Jianu
Arbitri: Alexandru Cilică și Cristian Cioancaș

Victoria îi ajută pe Dream Team să egaleze la puncte liderul Minprest Rovinari. Și asta deoarece Minprest a pierdut surprinzător contra celor de la Primăria Bîlteni cu scorul de 3-5.

Situația devine cu adevărat una explozivă dacă ne gândim că mai există o echipă cu același număr de puncte, 19! Real Târgu-Jiu a trecut de Primăria Rovinari și este la egalitate cu Minprest și Dream Team la vârful ierarhiei!

Peppy Dolce Vita a egalat Farmacia Victoria la puncte după ce a trecut cu un scor clar de Marigab Turceni, 4-0. ISU Gorj a bifat prima victorie a sezonului în etapa 9, 4-2 cu Provincialii.

Rezultate, Etapa 9:

ISU Gorj – Provincialii 4-2

Primăria Bîlteni – Minprest Rovinari 5-3

Peppy Dolce Vita – Marigab Turceni 4-0

Real Târgu-Jiu – Primăria Rovinari 3-1

Dream Team – Farmacia Victoria 3-2

În cele mai tari meciuri disputate, duminică, în etapa 9 din Liga 2 – Firme, Instituții și Amatori, Penitenciarul Târgu-Jiu a trecut de FC Anna, scor 4-3 în Seria 1, iar Star Team a învins Inspectoratul de Jandarmi Gorj, scor 3-0.

Lider în Seria 1 se menține FC Primăria Albeni, iar în Seria 2 pe primul loc se află Lido Team, învingătoare cu scorul de 7-4 în fața celor de la FC Exclusive Car Wash.

Rezultate, Etapa 9

Seria 1

Succes Team – Grosbi Ursus 3-1

Penitenciarul Târgu Jiu – FC Anna 4-3

FC Primăria Albeni – Răzvy Team (Vineri, ora 17:00)

Seria 2

Inspectoratul de Poliție Gorj – Carrefour Târgu Jiu 9-2

Lido Team – FC Exclusive Car Wash 7-4

Star Team – Inspectoratul de Jandarmi Gorj 3-0

În Liga 1 se va mai disputa o ultimă etapă de campionat în acest an, sâmbătă, la fel în Liga 2, duminică. Începând cu data de 8 decembrie, vor demara jocurile din Cupa „Porcului”, competiție împărțită pe 3 paliere în acest an: Liga 1, Liga 2 și Primării.

Distribuie articolul