Primăria Târgu Jiu a permis accesul autoturismelor în Parcul Constantin Brâncuşi

de LM 0

14937885_10154647868207052_171907508_n

Unul dintre aspectele cele mai deranjante legate de Parcul Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu este faptul că numeroase persoane lipsite de bun simţ intrau cu autoturismele aici. În timp ce reprezentanţii Poliţiei Locale ridicau neputincioşi din umeri arătând spre primăria municipiului, municipalitatea tăcea chitic.

Lipsa de reacţie se explică prin faptul că Primăria Târgu Jiu a permis de la bun început accesul cu maşina în parc, spre agenţii comerciali care îşi desfăşoară activitatea aici. Dovadă stă un răspuns dat de instituţie pe această temă: „Referitor la punctul de vedere solicitat, vă putem comunica faptul că în Parcul Central au acces  autoturismele ce fac aprovizionarea unităților economice care funcționează pe raza  locației menționate. În plus, autoritățile locale, prin serviciile din subordine, au montat stâlpișori de dirijare a circulației spre societatea comercială, clienții agentului economic având autoturismele staționate în parcarea amenajată. Menționăm faptul că pe aleea respectivă nu sunt montate bănci, motiv pentru care nu poate fi pusă în pericol siguranța târgujienilor sau a turiștilor. Serviciul Gospodărire Comunitară  analizează varianta montării unei bariere pentru a restricționa accesul autovehiculelor în zona respectivă.”

14958297_10154647868192052_976134855_n

Cu alte cuvinte au acces maşinile care fac aprovizionarea şi… oricine mai vrea, din moment ce s-au montat şi „stâlpişori” pentru dirijarea circulaţiei! Ba mai mult, se vorbeşte chiar şi de o parcare amenajată aici, în condiţiile în care parcul este unul destul de mic ca întindere.

Având în vedere lipsa de respect faţă de cei care vin să se plimbe, să se odihnească sau pur şi simplu să-şi aducă aici copiii, rămâne de văzut dacă în proiectul de reabilitare a parcului vor fi incluse şi semafoare, treceri de pietoni, noi parcări şi, mai ales, cuie înfipte în copaci pentru ca agenţii economici să-şi poată prinde cât mai multe bannere comerciale.

A.D.

Distribuie articolul