Prima finală pentru salvare

de Admin 0

Fotbal, Liga 1 / Pandurii – Concordia (duminică, ora 17.30)

  • Gorjenii nu au voie să piardă contra Concordiei pentru a rămâne în cursa pentru evitarea retrogradării

 

Meciurile din play-out vor fi decisive pentru configuraţia finală a Ligii 1, iar cele 14 runde chiar vor fi adevărate finale pentru cei de la Pandurii. La cele 14 meciuri se poate adăuga lejer şi meciul cu Concordia Chiajna ce va avea loc în sezonul regulat, şi asta pentru că ambele echipe se vor bate pentru supravieţuirea în Liga 1. Cele două echipe sunt în luptă directă pentru a evita retrogradarea, iar meciul de duminică se anunţă a fi unul extrem de încins…

 

„Partidă dificilă”

Pandurii-Concordia este derby pentru supravieţuire. Cine bate ia trei puncte mari, aşa că miza e uriaşă. Din păcate, calculul hârtiei o dă mare favorită pe Concordia, echipă care are moral bun, dar şi un nucleu de jucători mai cu nume decât al pandurilor. „Ne aşteaptă o partidă grea, dificilă, aşa cum vor fi toate care vor urma. Întâlnim un adversar care în runda trecută a câştigat în faţa lui Dinamo, au un moral bun, au încredere. Au jucători cu calitate care pot decide un meci, au echipă bună şi un antrenor bun. Noi mergem să ne jucăm şansa, va fi un meci frumos”, promite Flavius Stoican, antrenorul pandurilor.

Tehnicianul susţine că adversarii au prima şansă la victorie, dar asta nu înseamnă că elevii lui vor abdica fără să lupte. „Ei sunt favoriţi, dar noi ne vom lupta să scoatem maxim. Concordia este bine aşezată în teren, joacă bine faza defensivă. Au momente când pot surprinde pe contraatac. Trebuie să fim atenţi. Ne vom crea situaţii de poartă, dar trebuie să fim foarte atenţi să nu fim surprinşi noi pe contre. Au determinare, joacă agresiv. Au doi jucători  cu viteză în benzi, Vali Munteanu şi Serediuc, cu care vom fi foarte atenţi”, a mai punctat Stoican.

 

Bătaie directă între noi şi ei

În acest moment, lupta dintre Pandurii şi Concordia este foarte acerbă. Pare să fie o luptă pentru a scăpa de locul ce duce la baraj, însă oricând echipele de pe ultimele două locuri pot ajunge sus. „Ne luptăm cu Concordia în ceea ce priveşte poziţia din clasament. Suntem apropiaţi ca şi loc. Noi ne dorim să fim deasupra lor, ei sunt acum peste noi, dar cu o victorie putem să-i depăşim. Putem câştiga dacă vom fi mai concentraţi. Important e să nu mai greşim noi pe faza de apărare. Repet, Concordia pleacă cu prima şansă, dar ne vom lupta cu ei”, a mai punctat Stoican.

 

„Până la urmă este important să nu pierdem. Fantastic e dacă vom câştiga. Totul se decide în play-out. Aş fi foarte dezamăgit să nu scoatem măcar un punct. Sunt puţin liniştit. Dacă reuşeam o partidă bună la Viitorul, poate la meciul cu Chiajna intram pe vârfuri crezând că suntem fotbalişti. Aşa este un semnal de alarmă, luăm lucrurile pozitive din acel meci. Fără dorinţă, determinare, agresivitate şi fără să punem piciorul nu putem realiza mare lucru”, Flavius Stoican, antrenor Pandurii.

Trebuie să avem agresivitate, să fim bine organizaţi, să câştigăm duelurile unu la unu. Altfel, vom avea probleme. Putem să alergăm, putem să ne bate, ne luptăm cu ei”, Cornel Ene, fundaş Pandurii.

 

„Să nu luăm gol”

Şi unul dintre jucătorii importanţi ai pandurilor, Cornel Ene, spune că acest meci cu Concordia este la fel de important ca toate meciurile care vor urma. „Luăm fiecare meci în parte, din fiecare meci vrem să scoatem ceva pozitiv. Eu ca fundaş plec de la premisa să nu luăm gol. Dacă nu vom lua gol, câştigăm ceva. Trebuie să avem o organizare bună, şi apoi să facem traseele de la antrenamente, să punem în practică ce ne spune Mister. Sincer, la situaţia care este la noi, toată lumea pleacă favorită în faţa noastră, dar vedem după fiecare meci ce se va întâmpla”, a declarat şi Cornel Ene.

COSMIN BRUJAN

Distribuie articolul