PREMIERĂ: CE Oltenia, condamnat penal pentru moartea lui Tudor Burducea

de LM 0


Complexul Energetic Oltenia și doi dintre șefii săi, condamnați penal într-un proces ce a vizat moartea unui angajat, în urmă cu aproape trei ani.

Tudor Burducea, din Țânțăreni, și-a pierdut viața pe 7 ianuarie 2015, chiar de Sfântul Ion, în prima zi de lucru după sărbătorile de iarnă, după ce a intrat să descarce cărbunele înghețat dintr-un vagon. Un bulgăre uriaș s-a desprins și l-a lovit, bărbatul pierzându-și viața.

Ancheta procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu a dus la inculparea în premieră a Complexului Energetic Oltenia pentru o astfel de faptă. Magistrații au condamnat, miercuri, compania pentru ucidere din culpă și pentru nerespectarea normelor de securitate și sănătate în muncă. CEO are de achitat o sancțiune de 375.000 de lei, care i se va menționa în cazierul propriu.

Doi șefi din companie, Virgil Vlăduț Paliu și Constantin Năboiu, au primit și ei pedepse cu suspendare pentru aceleași acuzații. Primul a fost condamnat la 2 ani și 3 luni de închisoare, iar celălalt cu o lună mai puțin. Fiecare trebuie să presteze câte 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Judecătorii au mai decis ca inculpații din dosar- CEO, Paliu și Năboiu- să despăgubească în solidar rudele muncitorului mort cu câte 100.000 de lei. În dosar s-au înscris patru părți civile, respectiv soția și copii bărbatului decedat. Sentința nu este definitivă.

Distribuie articolul