Pregătirea pielii pentru toamnă

de LM 0

14191744_840291259439903_1843072567_o

În zilele de vară, pielea noastră are de suferit dacă nu este îngrijită într-un mod corespunzător, indiferent că avem parte de daune de la soare sau deshidratare. Trecând prin schimbări extreme de temperatură, de la zile toride la zile calde, aer condiţionat, vânt sau ploaie, pielea noastră îşi pierde aspectul sănătos şi astfel are nevoie de un ajutor din partea noastră.

Pentru ca pielea să fie pregătită pentru lunile mai răcoroase de toamnă ce vor urmă, trebuie să luăm în considerare câteva idei importante:

– Pentru pielea uscată:

– Nu folosiţi apă caldă atunci când vă spălaţi faţă.

– Utilizaţi apă călduţă şi asiguraţi-vă că prosopul nu este prea dur.

Optaţi pentru un produs cosmetic de curăţire fără săpun, care elimină excesul de murdărie şi face, în acelaşi timp, şi o exfoliere blândă. Loțiunea tonică, cremele hidratante de zi şi de noapte pot ajuta la hidratarea şi revitalizarea pielii. Optați pentru un tratament facial, care îi va oferi pielii o curăţire profundă şi va fi benefic pentru pielea deshidratată.

Pielea care are pete de la soare sau pete datorate vârstei. Aceste pete apar pe zone expuse precum faţă şi mâinile. Din păcate, acestea nu dispar, în mod natural, în timp; astfel că prevenirea reprezintă un element cheie, această constând în aplicarea zi de zi a unei creme cu factor ridicat de protecţie solară. Există diferite produse cosmetice – cum sunt cele iluminatoare sau corectoare, care ajută la estomparea acestor pete apărute pe pielea noastră.

Întrebaţi un specialist dermatolog cu privire la alegerea celor mai potrivite produse de îngrijire, alegându-le evident în funcţie de nevoile pielii dumneavoastră. Verificaţi, împreună cu medicul dumneavoastră dacă aceste pete se datorează sau nu unor probleme grave de piele.

Pielea este iritată şi exfoliate. Pielea roşie, inflamată şi iritată poate avea ca punct de plecare dezechilibrele dietetice ori pot proveni de la mediul extern. O dietă zilnică bazată pe multivitamine, plus o dietă bogată în acizi graşi esenţiali sunt vitale unui ten sănătos şi plin de luminozitate.

Evitaţi duşurile şi băile calde. Asiguraţi-va că apa este călduţă şi timpul petrecut în baie se încadrează în 5-10 minute.

Asiguraţi-vă că locul în care dormiţi nu este supraîncălzit. Încălzirea inadecvată, lenjeria de pat şi articolele de îmbrăcăminte fac parte din principalele cauze de iritare a pielii. Optaţi pentru fibre naturale, care permit pielii să respire.

Ridurile fine reprezintă rezultatul inevitabil al îmbătrânirii, însă deteriorarea pielii şi lipsa de nutrienţi le pot face mai vizibile decât sunt.

Utilizaţi produse de frumuseţe care conţin alfa-hidroxi acizi (AHA), care s-au dovedit benefici în a minimiza ridurile fine. Ridurile fine pot fi mai evidente dacă aveţi pielea deshidratată. Asiguraţi-va că aportul de apă este unul adecvat şi menţineţi la un nivel minim consumul de alcool şi cafeină.

Antrenaţi-va muşchii fetei prin exerciţii faciale, care va întăresc şi va tonifică tenul.

Distribuie articolul