Prefectul Florescu, despre eventuale REFERENDUMURI la Padeş şi Fărcăşeşti

de LM 0


Prefectul Florescu spune că este strict opțiunea pesediștilor din Fărcășești și Padeș dacă organizează sau nu referendumuri pentru demiterea primarilor Drăgoescu și Antonie.

”Datoria noastră este să verificăm dacă referendumul este organizat în concordanță cu legea. Restul este strict apanajul factorilor locali” a comentat, luni, reprezentantul guvernului în teritoriu.

Social-democrații din cele două comune au amenințat că iau în calcul astfel de variante pe motiv că cetățenii ar fi dezamăgiți de prestațiile edililor liberali.

„Referendumul este o acțiune pe care dacă cineva și-o dorește, o poate îndeplini doar respectând legislația existentă. Tematicile referendumului sunt diferite, atunci când vorbim de consultare populară, tema variază de la ideile unora la cele ale altora. Până la urmă mai avem experiența unei dorințe arzătoare a unuia dintre primarii din județul Gorj de a face referendum, ea nu s-a materializat. Este vorba de primarul de la Albeni care voia neapărat să dizolve Consiliul Local. Sigur, în momentul în care este organizat, datoria noastră este să ne asigurăm că este organizat în conformitate cu legislația existentă. Restul, consultare populară înseamnă a întreba cetățenii, este apanajul administrației locale, dacă vor și pot să facă acest lucru este strict problema celor care conduc respectiva localitate”, a declarat Florescu.

Distribuie articolul