Preavize şi încă o săptămână de lucru pentru viitorii disponibilizaţi de la CEO

de LM 0

Cei o mie de viitori disponibilizaţi colectiv de la Complexul Energetic Oltenia(CEO) mai au de lucrat o săptămână în cadrul companiei. Având în vedere că săptămâna de după Paşte este concediu de odihnă forţat, cei o mie de concediaţi vor mai rămâne la societatea producătoare de energie electrică doar în ultimele zile ale acestei luni. Administraţia urmează să distribuie preavizele.

 

Lefuri compensatorii

Complexul Energetic Oltenia are un Plan multianual de disponibilizare de personal. În 2017 programul prevede concedierea a 1.000 de angajaţi. Dintre aceştia, 600 sunt pensionabili, care mai au un an sau doi şi chiar mai mult până la pensie. Pensionabili vor încasa venit de completare timp de un an şi vor avea taxele plătite la bugetul de stat. De asemenea, mai sunt aproximativ 300 de mineri şi energeticieni care au depus cereri pentru plecări voluntare. Aceştia vor încasa un număr de 9 salarii compenatorii, în valoare netă de 22.000 de lei. Diferenţa de până la o mie va fi completată cu personal TESA. Pe listele de disponibilizaţi colectiv nu vor lipsi directori, precum cei de la carierele Roşia, Tismana sau Jilţ.

 

Minerii şi energeticienii îşi continuă concediul de odihnă

Angajaţii Complexului Energetic Oltenia(CEO) îşi continuă şi în această săptămână concediul de odihnă forţat. După cum se cunoaşte înainte de Paşte, Directoratul Complexului Energetic Oltenia(CEO) a luat decizia ca angajaţii să îşi efectueze, în perioada Sărbătorilor Pascale, zile din concediul de odihnă valabil pe anul trecut.

Din cauză că mulţi salariaţi au lucrat şi 6 – 7 zile pe săptămână, ca urmare a cererii ridicate de energie pe cărbune, muncitorii nu au mai avut timp să meargă în concediu. În prezent, cererea de energie pe cărbune este în scădere, iar din acest motiv s-a apelat la soluţia efectuării concediilor de odihnă. Minerii şi energeticienii se vor afla în concediu de odihnă până pe 21 aprilie. De la începutul săptămânii viitoare se va relua lucru în program normal.

Cătălin Stoica

Distribuie articolul