Povestea tinerei ucise de trenul cu care mergea spre casă

de LM 0

accident-(2)

Adela Maria Negrea, tânăra în vârstă de 22 de ani, din comuna Aninoasa, care a murit, ieri, călcată de un tren în Gara Târgu-Jiu, se pregătea de nuntă, după ce în toamna anului trecut se căsătorise civil. Acum, familia ei se pregăteşte s-o conducă pe ultimul drum.

 

Tânăra s-a născut și a trăit până când s-a căsătorit în comuna Brănești. Ea este nepoata viceprimarului localității, Aurel Mihăilă. Adela a terminat Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu şi absolvise Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi“, iar acum era masterandă, pentru că dorea să se specializeze.

tren-accident

„Nu a auzit locomotiva”

Tânăra era economist şi lucra la o societate de contabilitate aflată în apropierea gării, pe strada Ana Ipătescu. În fiecare zi, Adela urma acelaşi traseu. Miercuri a fost ultima dată când l-a parcurs. O clipă de neatenţie avea s-o coste viaţa. Nu a observat trenul care venea și în care urma să se urce pentru a ajunge acasă…

Adela se grăbea să nu piardă trenul şi umbrela cu care se proteja de ploaie i-a acoperit o parte din câmpul vizual. A fost târâtă în jur de 20 de metri  şi a murit pe loc, fiind ucisă de trenul cu care mergea aproape în fiecare zi spre casă. „Eu, din ce mi-am dat seama, cred că avea umbrela și din cauza ploii puternice cred că nu a auzit că vine locomotiva. Părea că se grăbește și nici nu s-a uitat în partea dinspre care venea trenul. A privit exact în partea cealaltă, iar când să întoarcă privirea, a venit trenul în ea. Nu a mai avut nicio șansă să supraviețuiască”, a menționat un bărbat care a asistat la groaznica scenă petrecută pe peronul gării.

Nunta era programată să aibă loc pe data de 3 septembrie.

accident-(3)

Soțul este pompier

Soţul ei lucrează ca pompier la unitatea din Hurezani. Meseria lui este de a salva vieţi şi bunuri, însă, din păcate, nu şi-a putut salva şi soţia. Valentin îşi aştepta ieri soţia, ca în fiecare zi, în Gara Bibeşti. „O să-l ajutăm cu tot ce putem. Este o adevărată tragedie. Nimeni nici nu putea să-și imagineze așa ceva“, a spus Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

accident-(1)

„Era un copil bun, care nu a supărat pe nimeni“

Viceprimarul Aurel Mihăilă spune că Adela a fost o fată cuminte, care niciodată nu a creat probleme părinților: „Era o familie cu un viitor, însă totul a fost curmat de acest eveniment tragic. Locul de muncă era în zona Gării și era nevoită să traverseze liniile ferate. Era un copil bun, silitor, care nu a supărat pe nimeni. Toată familia și cei care au cunoscut-o sunt șocați de cele întâmplate“.

Adela Negrea a avut o soartă crudă, pentru că avea tot viitorul în faţă. Vestea a fost năprasnică pentru familie. Mama fetei este casnică, iar tatăl munceşte în străinătate. În loc de nuntă, familia se pregăteşte acum de înmormântare. Tânăra va fi înhumată în comuna Brăneşti, unde s-a născut şi a trăit până când s-a căsătorit.

ALIN PETRE

Distribuie articolul