Postul de agent de poliție în Runcu, cel mai dorit din țară

de LM 0

runcu

Concurență acerbă pentru cele 11 posturi scoase la concurs de Poliția Gorj cu încadrare din sursă externă. 704 concurenți se vor lupta să devină polițiști. Cea mai mare „bătaie” este pentru postul de agent din cadrul Poliției Runcu. 135 de candidați își doresc acest post, fiind cel mai solicitat loc înregistrat la nivel național. De asemenea, postul care a atras cei mai puțini candidați este cel de la Poliția Bolboși, pentru care s-au înscris 34 de candidați.

Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj a mai scos la concurs un post cu reîncadrarea foștilor polițiști, pentru care s-au înregistrat cinci candidați.

 

Când va avea loc concursul

Cele 11 posturi disponibile sunt pentru localitățile: Runcu, Samarinești, Bolboși, Borăscu, Dragotești, Mătăsari, Slivilești, Crușeț, Logrești, Alimpești și Roșia de Amaradia. Concursul va avea loc pe data de 14 mai, la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina. Testul constă în 60 de întrebări, cu trei variante de răspuns, din care doar una este corectă. Fiecare răspuns corect va fi apreciat cu 0,15 puncte, iar la punctajul final se adaugă un punct din oficiu, obţinându-se nota la testul scris. Durata de rezolvare a testului este de 3 ore, începând cu ora stabilită în graficul de concurs. Pentru a fi declarat „admis”, candidatul trebuie să obţină minimum nota 7,00. Candidaţii care nu au obţinut minimum nota 7,00 vor fi declaraţi „respins”.

ALIN PETRE

Distribuie articolul