Popeangă s-a înscris în PNL, pentru că avea datorii politice

de LM 0

1473930086x280popeanga

Deputatul Vasile Popeangă, fost membru al ApR, PD şi PSD, a renunţat la Partidul Mișcarea Populară şi a semnat o adeziune la PNL. Parlamentarul a fost prezentat în conferinţa de presă a partidului şi a făcut publice motivele pentru care a părăsit PMP şi a ales PNL. De la PMP a plecat pentru a lăsa actuala conducere să îşi arate valoarea, iar la PNL a mers pentru că avea de plătit o datorie către fostul edil din Drăguţeşti, Vasile Moşoiu. Acesta l-ar fi ajutat, cu voturi, să prindă primul mandat de deputat, în 2008, chiar dacă era un candidat al PSD.

 

Ce vrea să facă la PNL

„E un eveniment important în activitatea mea politică. Plecarea mea din PMP se datorează şi faptului că nu s-au ţinut de cuvânt în ceea ce-l priveşte pe domnul deputat Doru Iriza, cu care eu sunt bun amic, şi anume asigurarea locului I la Camera Deputaţilor, aşa cum s-a stabilit când am decis să ne înscriem în PMP. Asta a fost prima mea nemulţumiri. Apoi, s-a mai spus că prin venirea noastră, a parlamentarilor, la PMP, am tras partidul în jos. Acum îi lăsam să îşi arate valoarea. Am ales PNL pentru că eu sunt dator acestui partid pentru că primul mandat l-am câştigat şi cu ajutorul PNL, al primarului Vasile Moşoiu. PNL nu i-a dat nicio sancţiune domnului Moşoiu. În limita puterilor mele şi a sprijinului de care mai beneficiez în rândul populaţiei, vreau să reîntorc un număr de voturi. În cea ce priveşte candidatura, eu am spus că nu voi mai candida pentru parlament. Pe linie de partid, parlamentarii fac parte din BPJ. Voi răspunde de Colegiul 5”, a declarat Vasile Popeangă, susţinând că a venit „cu mare drag” în PNL.

Venirea domnului deputat Popeangă în PNL nu a fost condiţionată în nici un fel de dânsul; au fost discuţii strict referitoare la modul în care va decurge viitoarea guvernare în condiţiile în care PNL va fi principalul partid la guvernare şi de modul în care dânsul se poate implica să ajute PNL Gorj”, a susţinut Vîlceanu.

 

Ce spunea Popeangă în 2009?

Ce declara Vasile Popeangă în anul 2009 despre cei care nu au experienţă în politică şi trebuie să o acumuleze se regăseşte în arhivele presei scrise din anul respectiv. „Aş recomanda unui începător să treacă prin mai multe partide. Ar avea multe de învăţat. De când mă mişc prin partide, eu am cam crescut politic, ca gândire, ca pregătire”, declara Vasile Popeangă, în anul 2009, pentru România Liberă.

MĂDĂLINA TUDOR

Distribuie articolul