Ponta trage concluzia: ”Dragnea a venit la Târgu-Jiu, a tras 3-4 minciuni și a fugit”

de LM 0


”Dragnea a venit la Târgu-Jiu, a tras 3-4 minciuni și a fugit”- este concluzia lui Victor Ponta, după vizita șefilor PSD, duminică, la Gorj. Fostul premier constată că nu s-au prezentat soluții clare pentru problemele Complexului Energetic Oltenia. În opinia sa, nicio bancă nu va da bani pentru plata certificatelor de carbon. În plus, Ponta susține că-n bugetul din acest an, n-au fost prinse fonduri nici măcar pentru studiul de fezabilitate al drumului expres Târgu-Jiu -Craiova, mult fluturat la conferința de alegeri a PSD Gorj.

Victor Ponta a urmărit cu atenție declarațiile făcute de Liviu Dragnea în vizita făcută, la finalul săptămânii trecute, la Târgu-Jiu. N-a auzit nicio soluție la principalele probleme ale Gorjului.

Ponta îl acuză pe Liviu Dragnea că ar fi mințit, la întâlnirea cu liderii sindicali din minerit, când ar fi afirmat că CE Oltenia nu va face parte din Fondul Suveran de Investiții. Fostul premier comentează că și noua taxă de 2% pe cifra de afaceri va fi ”moarte curată” pentru compania de la Târgu-Jiu.

Deputatul Ponta nu crede că vreo bancă din România va acorda credit de 500 de milioane de lei Complexului Energetic Oltenia, în vederea achiziționării certificatelor de CO2, în condițiile în care există nemulțumiri privind Ordonanța 114.

Fostul premier mai dărâmă o promisiune făcută de liderii PSD, cea referitoare la drumul expres Craiova-Târgu-Jiu. Liviu Dragnea și Lia Olguța Vasilescu au garantat că e bugetat și se va face, Victor Ponta zice că nici studiul de fezabilitate nu e prins în buget.

Victor Ponta a venit cu replică și la afirmațiile fostului coleg din PSD, Ion Călinoiu, făcute săptămâna trecută, și anume că ar fi ezitat, în 2014, să semneze finanțarea pentru modernizarea stadionului municipal, pentru a nu-i sări în cap alți aleși din țară.

Liderul PRO România ne-a spus și ce planuri are cu noul partid. Pentru că, la intrarea în Târgu-Jiu, au apărut panouri cu mesajul ”Victor Ponta președinte”, fostul premier zice că nu e vorba despre vreo campanie pentru prezidențialele din acest an, ci de una de promovare în vederea europarlamentarelor.

Distribuie articolul