Ponta: Sunt sigur că ministrul Justiției nu va face nimic

de LM 0

Victor Ponta a reacționat după ce au apărut informații cu privire la „plantarea” unor probe într-unul din dosarele instrumentate de DNA la adresa sa.

Două posturi centrale de televiziune au prezentat înregistrări cu procurori DNA de la Ploiești în care se face vorbire la intentarea unor probe care să ducă la incriminarea lui Ponta și a prietenului său Sebastian Ghiță, ambii fiind oricum anchetați în dosarul „Tony Blair”.

Deputatul de Gorj se declară convins că Ministerul Justiției nu va avea nicio reacție la înregistrările pe care le-a făcut publice Vlad Cosma, fost deputat de Prahova, inculpat și el împreună cu tatăl său într-un dosar DNA, dosar în care peste câteva zile judecătorii vor da un verdict final. DNA a dat, la rândul său, publicității, alte înregistrări cu o persoană din anturajul lui Cosma în timp ce șantaja un anchetator, în speranța că îl convinge să renunțe la acuzații. Ponta e de părere că DNA nu ar fi trebuit să procedeze în acest fel, deși instituția a menționat că are o anchete în curs în baza acestor înregistrări.

Cel care are dreptul legal să acționeze – adică Ministrul Justiției – sunt sigur că nu va face nimic (nu îl lasă șeful lui Liviu Dragnea care își continuă “blatul” cu Sistemul sperând că el scapă)! Și Parlamentul dominat de Dragnea se va mulțumi să dea din gură și atât! Nici de la Procurorul General Augustin Lazăr nu am nicio așteptare – a ajuns în funcție prin înscenarea unui dosar predecesorului său Tiberiu Nițu! Sper doar ca CSM să facă ceva pentru onoarea și prestigiul miilor de magistrați corecți care nu au nicio legătură cu aceste abuzuri îngrozitoare / și am încredere că judecătorii vor face dreptate (însă după ani de umilințe și pierderi ireparabile)! Update – la înregistrările evident reale ale “inculpatului” Vlad Cosma a răspuns și DNA cu alte înregistrări (foarte probabil la fel de reale)! Nu că nu ar fi adevărat ce spune Cosma , dar uite că avem și noi la fel și le scoatem când ne trebuie!!!! Mă întreb cine este mai infractor în acest caz??? Greu de răspuns…. dar unii cică sunt procurori, aplică legea și sunt plătiți din bani publici pentru asta!!!”, a comentat Ponta pe contul său de Facebook.

Distribuie articolul