Ponta: „Haosul fiscal bate la ușă ! Dumnezeu cu mila !”

de LM 0


Victor Ponta prognozează un „haos fiscal bugetar” de la 1 ianuarie, fiind convins că doar „mila lui Dumnezeu” îi mai poate ajuta pe români să treacă cu bine peste acest moment.

Într-o postare pe contul său de Facebook, deputatul de Gorj susține că „haosul” pe care îl întrevede la orizont va fi generat și de aplicarea ordonanței pentru TVA split. El a criticat Uniunea Salvați România, care vrea să depună mii de amendamente doar pentru ca legea să fie cât mai târziu intrată în vigoare.
Fostul premier spune însă că este deja în vigoare ordonanța Guvernului pe aceeași temă și, ca urmare, ar fi mult mai bine pentru firme să aibă la dispoziție o lege votată prin Parlament decât ordonanța respectivă. Proiectul de lege a fost deja amendat de fostul ministru de finanțe Eugen Teodorovici, iar Ponta susține că firmele deja ar fi avantajate de modificările aduse ordonanței care este deja în vigoare.

„Degeaba a reușit Eugen Teodorovici să schimbe ceva foarte bun în Legea de aprobare a Ordonanței când s-a discutat la Senat / pentru a se aplica aceste schimbări trebuie ca legea să fie votată în forma nouă și la Camera Deputaților și să fie promulgată de Președinte (plus publicată în Monitorul Oficial)/ altfel rămâne în vigoare Ordonanța. Colegii de la USR probabil că au intenții bune dar metoda propusă este o prostie / cu cât depui mai multe amendamente și prelungești discuția la Cameră cu atât mai mult Ordonanța rămâne în vigoare și produce efecte de la 1 Ianuarie/ ați înțeles? Deputații din Grupul Pro România vom cere dimpotrivă – să fie cât mai repede discutată și votată Legea de aprobare a Ordonanței în forma care elimină obligativitatea TVA Split (poate să rămână opțional că oricum așa este de la 1 Octombrie și nu s-a înscris nimeni)! Oricum “Haosul Fiscal Bugetar” bate la ușă – de la 1 Ianuarie Dumnezeu cu mila! Iar noi ne uităm la războiul “Dragnea – Kovesi””, a menționat Ponta.

Distribuie articolul