Ponta, dispus să-l susțină pe Tăriceanu la prezidențiale dacă…

de LM 0


Ponta, dispus să-l susțină pe Tăriceanu la prezidențiale dacă se desprinde de Dragnea. Fostul premier a anunțat, miercuri, la Târgu-Jiu că lucrează la constituirea unui ”pol al normalității”, adică o alternativă la Dragnea și Iohannis. Victor Ponta a dat exemple de persoane, pe care Pro România le-ar putea susține la alegrile prezidențiale din acest an: Călin Popescu Tăriceanu, Gabriela Firea sau Corina Crețu.

Sosit la Târgu-Jiu alături de Daniel Constantin, Victor Ponta a reafirmat că nu va candida la prezidențialele din acest an, precizând că este mai degrabă interesat de zona guvernamentală.

Deși nu va candida, Ponta este decis să joace un rol important la scrutinul pentru Cotroceni, pentru că nu vrea să ajungă să aibă de ales între Klaus Iohannis și Liviu Dragnea.

”Nu-l votez pe Iohannis, dar nu vreau nici să ajungem sclavi pe moșia din Teleorman” a comentat deputatul de Gorj.

Victor Ponta a anunțat c-a demarat, deja, discuții despre crearea unui ”pol al normalității”, adică găsirea unei alternative la Dragnea și Iohannis. Dorința sa este ca Liviu Dragnea să fie scos din joc încă din primul tur al prezidențialelor, în ciuda mașinăriei puternice de partid de care dispune. Ponta a dat și exemple de persoane pe care le-ar vedea potrivite să reprezinte alternativa la Dragnea și Iohannis: Tăriceanu, Firea sau Corina Crețu.

Fostul premier a mai precizat că nu a discutat, până în acest moment, cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, despre o eventuală desprindere de PSD pentru o candidatură la prezidențiale. Ponta este convins, însă, că PSD n-o să-l pună niciodată candidat comun.

Distribuie articolul