Ponta, aşteptat de pesedişti să liniştească spiritele în partid

de LM 0

ponta

Social-democraţii gorjeni îl aşteaptă pe fostul premier Victor Ponta la Târgu-Jiu pentru a face linişte în partid în legătură cu numărul mare de candidaţi pentru Senat şi Camera Deputaţilor. Nu mai puţin de 13 persoane s-au înscris în speranţa că vor prinde un loc eligibil. Acest lucru a încurcat calculele unor vechi pretendenţi la fotoliile de senator şi deputat. Cel mai mult încurcă Laurenţiu Ciurel, fostul manager al Complexului Energetic Oltenia şi Mihnea Costoiu, senator de Gorj. Victor Ponta urmează să ajungă la Târgu-Jiu pe 12 septembrie, pentru a participa la festivitatea de deschidere a noului an şcolar.

 

Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, a discutat săptămâna trecută la Bucureşti cu Victor Ponta, dar şi cu Liviu Dragnea. De asemenea, Cârciumaru susţine că discuţiile s-au axat şi pe pregătirile de campanie, însă, nu şi pe seama numărului mare de candidaţi care îşi doresc să acceadă în Parlamentul României. „M-am întâlnit cu domnul Ponta, cu domnul Dragnea. Am vorbit despre vizita domnului Ponta la Târgu-Jiu, la începerea anului şcolar. Am vorbit despre campanie. Cu domnul Dragnea am vorbit despre liste. La ora la care am discutat nu erau atâţia candidaţi. Dar numărul mare de candidaţi nu este un lucru rău, înseamnă că la Gorj partidul are oameni de valoare. Personal, nu am discutat cu domnul Costoiu. Şi eu am rămas surprins că şi-a depus candidatura. În sensul că din discuţiile anterioare niciodată nu a spus că va candida”, a declarat Florin Cârciumaru. Listele de la Gorj vor fi validate de Comitetul Executiv al PSD, însă nu a fost stabilită data şedinţei.

 

Sfaturile lui Florescu…

Vicele PSD Gorj şi al Consiliului Judeţean Gorj, Ciprian Florescu, are  sfaturi pentru aspiranţii PSD la Parlamentul României. Potrivit lui Florescu, toţi cei 13 candidaţi au şanse egale pentru un loc eligibil. „Ştiţi cum este, de fiecare dată când vine vorba de competiţii interne, care vizează alegeri locale sau parlamentare, există, sigur că da, şi astfel de oameni care îşi doresc să acceadă pe o funcţie de acest gen. Eu personal sunt de acord să intre în competiţie toţi doritorii”, a declarat Florescu. „Este o competiţie care arată forţa partidului. Faptul că sunt atât de mulţi candidaţi care îşi arată intenţia de a candida pentru o funcţie eligibilă pentru alegerile parlamentare dovedeşte că PSD poate să scoată în faţă oameni care au calităţile necesare pentru a accede într-o funcţie de acest gen. Am toată convingerea că cei mai buni oameni vor câştiga această competiţie internă”, a precizat Florescu.

MĂDĂLINA TUDOR

Distribuie articolul