Polovragi: S-a deschis cel mai mare târg anual de Sfântul Ilie din ţară

de LM 0

balci-polovragi-(3)

Târgul Anual de Sfântul Ilie de la Polovragi, cel mai mare târg din Oltenia, dar și din țară, și-a deschis ieri porțile. Gheorghe Epure, primarul din Polovragi, afirmă că aproape 400 de comercianți au solicitat spațiu de la primăria din localitate pentru vânzarea de mărfuri. Taxa percepută pentru toată perioada de desfășurare a târgului este de 300 de lei, la fel ca anul trecut.

 

„Aşteptăm mulţi turişti”

Este o manifestare de amploare pentru că reuneşte în ziua de 20 iulie peste 600 de persoane îmbrăcate în costume populare. De asemenea, în fiecare an avem 300-400 de comercianţi şi 15-20 de terase unde se servesc mici şi bere şi alte produse. Activitatea este în toi. Târgul de animale s-a deschis. Oamenii au început să vină să se instaleze în bâlci. Activitatea este febrilă. Aşteptăm foarte mulţi turişti”, a spus primarul comunei Polovragi.

 

Târg de animale

Până pe 16 iulie, în cadrul bâlciului de la Polovragi este organizat şi un târg de animale, iar între 17 și 20 iulie un târg de mărfuri. De asemenea, pe data de 19 iulie, pe scena amplasată în cadrul târgului, va avea loc un spectacol folcloric susținut de soliști vocali și instrumentiști de la mai multe ansambluri folclorice din țară.

Între 14 şi 16 avem un târg de animale, 17-20 este, potrivit planificării, târgul de mărfuri. Pe 19 iulie avem un spectacol de muzică populară de la 19,30 seara până la ora 23,00. Vor fi dansatori şi solişti vocali de marcă. Vor evolua pe scenă membrii Ansamblului Cheile Olteţului. Pe 20 iulie, de la ora 10,30 până la ora 18,00, se va desfăşura parada formaţiilor şi o paradă a portului, dansului şi cântecului popular ciobănesc şi nu numai”, a mai declarat Gheorghe Epure, primarul din Polovragi.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul