PNL, MOȚIUNE împotriva ministrului Muncii. Vâlceanu: „Este RIDICOL să ajungi să dai bani de acasă!”

de LM 0


Liberalii depun moțiune simplă împotriva ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

PNL acuză că, în timp ce indemnizaţiile demnitarilor cresc, salariile mai multor categorii vor scădea pentru că nu a făcut nimeni un studiu privind transferul contribuţiilor de la angajator la angajat.

Așa s-a ajuns în situația ca femeile de serviciu, angajate la școli cu sfert sau jumătate de normă, să ajungă să aducă bani de acasă pentru plata dărilor către stat. „Este incredibil așa ceva, dacă întrebați cum se poate ajunge într-o asemenea situație ridicolă, toată lumea va spune că este imposibil. Dar aceasta este politica actualei guvernări, PSD-ALDE, să ajungi în ziua de salariu și în loc să iei bani, să dai bani. Sunt lucruri pe care le semnalăm de o jumătate de an, că legea salarizării unitare, că transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, toate aceste lucruri sunt aberații. Marți vom depune moțiunea simplă pentru demiterea ministrului Lia Olguța Vasilescu și nu numai în ceea ce privește minciuna perpetuuă pe care dânsa o spune. Dânsa mai este responsabilă și pentru alte lucruri grave care vizează alte categorii ale populației, cum sunt pensionarii, de exemplu, care au lucrat în grupele 1 și 2 de muncă și s-au trezit cu pensii diminuate. Noi în Gorj avem mii de astfel de persoane. M-am întâlnit cu ei, am dat în judecată guvernul pentru anularea acelei hotărâri, au dat și pensionarii în nume propriu”, a spus Vâlceanu.

Dan Vâlceanu este unul dintre parlamentarii PNL care va lucra la textul moțiunii simple împotriva ministrului Olguța Vasilescu. Speră să fie votată și de aleșii puterii.

Distribuie articolul