Planurile Comunei Drăguțești

de LM 0

 Comuna Drăguţeşti este o localitate cu o dezvoltare constantă în prezent şi cu planuri mari pe termen scurt dar şi pentru anii următori. Un centru cultural în satul Iaşi-Gorj, o gradiniţă cu program prelungit, canalizarea pe tronsonul Drăguţeşti-Cârbeşti, suplimentarea reţelei de apă în satul Tâlveşti, asfaltări în toată comuna, dar şi introducerea gazelor în satul Iaşi. Sunt câteva dintre proiectele primarului Ion Dumitru Popescu. Edilul comunei de lângă Târgu-Jiu ne-a oferit câteva detalii legate de aceste proiecte.

R: Ce investiţii aveţi în derulare în comuna Drăguţeşti?

Ion D.P. : Pentru început aş vrea sa vorbesc despre un proiect la care ţin foarte mult. Este vorba despre redeschiderea şcolii din satul Iaşi, şcoala care datează din anul 1800. Este o şcoala de tradiţie, care a scos oameni mari din ea. Vreau să o transform într-un centru cultural pentru toţi cetăţenii din comună, dar şi pentru cetăţenii Gorjului. Vreau să fie un centru de cultură, dar şi un centru de informare unde vom muta biblioteca comunei Drăguţeşti. Va fi un centru cultural în care vom promova meşterii populari şi meşteşugarii din comuna noastră, unde vom vorbi de istoria comunei şi despre toţi oamenii care şi-au adus aportul la dezvoltarea acestei comunităţi. Suntem încărcaţi de istorie şi această istorie trebuie scoasă în evidenţă. Vreau să pun pe tapet şi activitaea primarilor din trecut şi din prezent pentru ca lumea să-i cunoască mai bine. Nu vreau să scot răutăţile în evidenţă ci doar faptele bune pe care le-au făcut oamenii în decursul timpului. Vreau să vorbim despre sufletul acestei comune, încărcate de istorie. Este o comună frumoasă, sunt îndrăgostit de comuna mea şi am emoţii mari când vorbesc despre comuna Drăguţeşti. Vom face această investiţie, reabilitarea şi dotarea căminului, pe fonduri europene, plus că mai creem şi căteva locuri de muncă. Mai avem în proiect şi grădiniţa cu program prelungit din centrul comunei, de la şcoala generală. Avem în vedere şi căminul cultural din satul Iaşi, pe care vrem să-l reabilităm, dar şi şcoala de la Urecheşti, care va intra în reabilitare.

R: Ce proiecte mai aveţi în derulare?

Ion D.P. : Lucrăm la un proiect amplu de canalizare Drăguţeşti – Cârbeşti, cu finalizare în 2018. Facem şi foraje pentru apă potabilă în satul Tîlveşti, unde vom suplimenta reţeaua de apă potabilă.

R: Mai sunt multe drumuri de asfaltat în Drăguţeşti?

Ion D.P. : Numai sunt foarte multe. Mai avem doar 7,5 km de asfaltat. Am dus un proiect la Ministerul Dezvoltării cu privire la asfaltare în toată comuna şi avem promisiuni că se va aproba acest proiect.

R: Cu bani de la guvern?

Ion D.P. : Da. Mai aşteptăm un aviz de la ANRE, ca să introducem gazele naturale în satul Iaşi. Stăm după acest aviz de câteva luni bune şi nu ştiu ce se întâmplă acolo. Am făcut zeci de drumuri la Bucureşti pentru un aviz. Ne-au cerut diferite autorizaţii şi hârtii, iar acum aşteptăm răspunsul de la ei, pentru o ştampila cât de mica, ca să putem demara şi noi lucrările pentru introducerea gazelor în satul Iaşi-Gorj.

R: Aţi cerut spirijinul parlamentarilor de Gorj, pentru că aştepaţi de mult acest aviz?

Ion D.P. : Nu i-am implicat pe parlamentari. Au proiecte mult mai mari de realizat şi nu am vrut să apelez. Mi s-au părut lucruri mărunte şi nu am vrut să-i implic în astfel de probleme. Este problema primăriei. Pentru proiecte mult mai mari voi apela şi la parlamentarii de Gorj. Dar, eu sunt mai mult ca sigur că va demara în acest an investiţia de introducere a gazelor în satul Iaşi. Pentru viitor vreau să plec cu prelungirea gazelor de la Drăguţeşti, de unde s-a oprit lucrarea spre satul Cârbeşti. Am foarte multe cereri de la oameni şi sper să realizăm acest proiect. Ştim că este o criză foarte mare de lemn, numai avem voie să tăiem lemn din pădure, iar în acest caz, gazele vor fi de viitor.

 Pe lângă realizarea lucrărilor la infrastructură, edilul a anunţat că în căteva zile este gata şi centrul medical din comună.

 

Distribuie articolul