Planul de restructurare şi disponibilizare al CEO, aprobat după Paşte

de LM 0

miting-mineri

Planul de restructurare şi disponibilizare de personal va fi aprobat de acţionarii Complexului Energetic Oltenia pe 20 mai, după Paşte. La data respectivă este programată şedinţa extraordinară a Adunării Generale a Acţionarilor. Pe ordinea de zi sunt patru puncte mai importante, dintre care două vizează aprobarea planului de eficientizare pentru perioada 2016 – 2020 şi a planului de disponibilizări colective. Un alt punct vizează acordarea de către Adunarea Generală a Acţionarilor a unui mandat Directoratului CEO în vederea negocierii unor clauze la Contractul Colectiv de Muncă al societăţii, în vigoare pe perioada 2015-2017. Tot pe ordinea de zi a şedinţei se află informarea privind demararea procedurii de achiziţie pentru atribuirea unui acord cadru pe 2 ani, cu mai mulţi operatori economici şi cu reluarea competiţiei având ca obiect furnizarea de „Benzi transportoare din cauciuc”, pentru Divizia Minieră şi Divizia Energie din cadrul CEO.

 

Planul lui Ciobotărică

„Măsurile organizatorice necesare în anul 2016, privind reducerea activităţii de exploatare a cărbunelui şi de producere a energiei electrice, vor avea ca efect desfiinţarea unui număr de aproximativ 2.000 de posturi şi implicit încetarea raporturilor de muncă începând cu data de 1 iulie 2016 a unui număr de 2.000 de salariaţi pentru motive care nu ţin de persoana salariatului”, se precizează în proiectul programului de restructurare pentru anul 2016.

Dintre cei 2.000 de angajaţi vizaţi, 1.070 sunt pensionabili până la data de 31 decembrie 2019. Ceilalţi provin de la UMC Husnicioara (483 de salariaţi), SE Chişcani (56 de salariaţi), Reprezentanţa Bucureşti (6 salariaţi), Sector Seciuri (54 de salariaţi), Mina Tehomir (10 salariaţi) şi alte categorii, inclusiv TESA (321 de salariaţi).

Sindicaliştii care au purtat negocieri cu managerul interimar al CEO, Laurenţiu Ciobotărică, s-au declarat nemulţumiţi de măsuri.

CRISTI POPESCU

Distribuie articolul