Plantele care elimină nicotina

de LM 0

fumatori

Nicotina este substanţa care face renunţatul la fumat atât de dificil, fiind una dintre substanţele chimice care dau cea mai mare dependenţă. Nicotina este un stimulent care poate bloca celulele nervoase şi afectează bună funcţionare a sistemului nervos. Fumatul reduce nivelul de vitamina A, C şi E, care protejează plămânii şi organismul de infecţii şi boli cronice.

În ciuda tuturor avertismentelor şi a cercetărilor care dovedesc cât de rea este nicotina, oamenii aleg în continuare să fumeze. Este important pentru fumători să ştie că există totuşi anumite alimente care ajută la eliminarea tutunului din organism.

Broccoli. Broccoli conţine foarte multă vitamina B5 şi C, vitaminele B reglând multe procese în organism. Acest aliment este o sursă bună de vitamina C şi protejează plămânii de toxine.

Spanac. Spanacul conţine acid folic şi vitamina B9, care sunt cunoscute pentru faptul că ajută la eliminarea nicotinei din corp. Acidul folic este esenţial pentru combaterea simptomelor de sevraj în cazul dependenţei de nicotină, jucând un rol foarte important pentru sănătatea mentală şi emoţională.

Merişoare. Acidul din merişoare ajută şi el la eliminarea nicotinei din sânge mai repede. Nicotina creşte nivelul zahărului din sânge la fel ca merişoarele, din acest motiv fiind atât de bune pentru a înlocui ţigările şi pentru a opri poftele atunci când încerci să te laşi de fumat.

Lămâi. Lămâile reprezintă un alt aliment foarte bun împotriva efectelor nicotinei. Dacă fumați, nicotina rămâne în organism până la trei zile, consumul de lămâi fiind recomandat pentru combaterea efectelor negative.

Morcovi. Consumați morcovi în mod constant pentru a vă asigura sursa de vitaminele A, C şi K, întărind şi sistemul imunitar.

Rodiile combat efectele negative ale fumatului pentru organism. Fumatul creşte tensiunea arterială, scade nivelul de oxigen din sânge, iar simptome pot fi combătute prin consumul de rodii. Acestea îmbunătăţesc circulaţia şi ajută corpul să producă mai multe globule roşii.

Germeni de grâu. Fumatul poate duce la îngroşarea vaselor de sânge, iar germenii de grâu sunt o sursă foarte bună de vitamina E, îmbunătăţind elasticitatea sistemului circulator. Germenii de grâu pot reduce şi riscul apariţiei de boli cardiovasculare odată cu înaintarea în vârstă.

Ghimbir. Ghimbirul poate elimina multe simptome cauzate de fumat şi nicotină. Pentru a te bucura pe deplin de beneficii, consumă ghimbir crud, deoarece acesta reduce nevoia de nicotină, ajută la pierderea în greutate şi reduce nivelul de toxine din sânge.

Portocale. Portocalele sunt, de asemenea, o sursă excelenţă de vitamina C, reducând şi stresul şi anxietatea cauzată de dependenţă de nicotină.

Varză creață (Kale). Varza creață este o sursă naturală de antioxidanţi, care sunt de ajutor în eliminarea toxinelor şi a nicotinei din organism. Mai mult, acidul lactic din varză curată colonul, iar sulforafanul luptă împotriva toxinelor.

(I.B.)

Distribuie articolul