Plante care îndepărtează insectele

de LM 0

GALBENELE-2

Uitați de produsele chimice şi folosiți aceste plante care ţin departe muştele şi ţânţarii. Soluţia cea mai bună este îndepărtarea lor prin metode naturale, deloc agresive şi la fel de eficiente ca şi chimicalele din pastile sau aerosoli.

iarba-pisicii

Cele mai bune plante care ţin departe muştele şi ţânţarii sunt:

Iarba mâțelor. Irezistibilă pentru pisici, dar o armă de temut în lupta cu muştele şi ţânţarii. Planta cunoscută şi sub numele de Cătuşnică sau menta mâței, planta induce o stare de beatitudine pisicilor, greu de explicat de către oamenii de ştiinţă. Aceasta funcţionează de minune că insectifug. Este dovedit că este de 10 de ori mai eficientă în ţinerea ţânţarilor la distanţă comparativ cu soluţiile chimice.

Cimbrul lămâios sau cimbrul lămâiţă este capabil să îndepărteze ţânţarii.

Lavanda este renumită pentru capacitatea de a ţine la distanţă insectele. În plus sunt plante frumoase şi decorative perfecte pentru jardiniere, ghivece pe terase sau pentru grădini.

Busuiocul şi gălbenele, prieteni de nădejde. Busuiocul este genul de plantă care nu poate să lipsească de pe nici o terasă, din nici o curte. Pe lângă aromă şi gust pentru mâncare este un inamic de temut pentru muşte. Este foarte bun şi împotriva ţânţarilor. Aroma busuiocului este foarte tonică. Gălbenelele sunt plante cu efecte medicinale. Gălbenelele ţin curtea curată şi plantele ferite de dăunători nesuferiţi (pune pe fugă gândacul de Colorado, aşa că o puteţi pune printre răsadurile de roşii, vinete şi cartofi), dar este extrem de nesuferită muştelor şi ţânţarilor.

Lemnul dulce este nu doar o plantă frumoasă şi decorativă, dar şi o soluţie naturală împotriva muştelor şi ţânţarilor. Lemnul dulce poate ajunge oriunde de la un metru şi jumătate înălţime şi este perfectă pentru zona limitorofă a grădinii protejând împotriva insectelor. Plantați lemn dulce pe zona de margine a curţii, ţineți o tufă în locul în care se stă cel mai mult afară, în curte şi ţineți crengi de lemn dulce în balcon adunate într-un snop. Veți scapă şi de muşte şi de ţânţari.

Rozmarinul este bun şi în casă, uscat. Rozmarinul este un inamic de moarte pentru muşte. În preajma lui nu veți găsi nici o muscă. Ţineți un buchet de crenguţe de rozmarin în casă, iar locul va fi ferit de muşte. Trebuie să schimbați crenguţele la câteva zile o dată pentru ca efectul anti-muşte să persiste. Este foarte eficient şi uleiul natural de rozmarin. Câteva picături puse în apă şi pulverizate în casă vor ţine cel puţin 24 de ore muştele afară.

Usturoi. Frunzele de usturoi verde, usturoiul plantat în grădina va ţine departe mai ales ţânţarii. Țânţarii urăsc mirosul de usturoi şi-l simt foarte bine pe cel emanat de usturoiul din grădina. Evident o bună alternativă este să mâncați usturoi!

Sfaturi bonus! Nu doar plantele sunt o barieră care vă pun la adăpost de atacul muştelor şi al ţânţarilor. Toate alimentele bogate în vitamina B au ca efect îndepărtarea muştelor şi ţânţarilor. Mai mult, coaja de banană  calmează rapid mâncărimea, la fel şi oţetul de mere.

Distribuie articolul