Plantare de copaci fără autorizație, în Parcul Central. Ana Maria Ianc: „Nu a fost nevoie”

de LM 0


O luptă gravă ”între rotarieni și masoni”- asta vede că se întâmplă, în Târgu-Jiu, Viorel Caragea. Reacția vine după ce Clubul Rotary a plantat 100 de arbori, în weekend, în Parcul Central. „În spatele conducerii primăriei sunt cele două grupuri de interese, rotarienii și masonii, care se bat între ele” declară fostul candidat la primărie.

Caragea îi cere primarului Marcel Romanescu să spună în ce bază legală a avut loc acțiunea de plantare, dacă au fost eliberate autorizații. „Este o luptă gravă între rotarieni și grupurile masonice, cele 4-5 care sunt în TÂrgu Jiu. Cum să-și explice cetățenii că se duce rotarianul X, chiar dacă lucrează pe la Primărie și dintr-o dată au devenit toți din neamul lui deștepți și interesanți, să planteze 100 de copăcei în Parcul Central ? E cumva familia X, rotarienii sunt cumva proprietari pe Parcul Central ? Nu am văzut comunicat, apreciez acțiunea tinerilor care au participat la ea, ne-au chemat, foarte bine, dar cine pune în Parcul Brâncuși copaci ? Rotarienii în ce calitate ? Au făcut studiu de mediu, au aprobare de la Primărie, sunt noii conducători ? Se confirmă ceea ce spuneam eu, că în spatele primarului sunt cele două grupuri de interese care se bat între ele, rotarienii și masonii. Să spună domnul Romanescu cine a dat aprobare să se planteze copaci în Parcul Central ? Ce specii de copaci s-au pus, cine a urmărit acțiunea ? Să nu se înțeleagă că am ceva cu grupurile masonice serioase, am ceva cu agaricii ăștia care au pătruns în ele. Și rotarienii la fel, s-a dus spiritul ăla civic. Cum își permite cineva să pună copaci în Parcul Central ? Ce ar însemna să iau și eu 20 de oameni de la Preajba și să plantăm nu știu ce copaci în parc ?”

Primăria confirmă că s-au plantat fără autorizație

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, Ana Maria Ianc, recunoaște că acțiunea de plantare din weekend s-a făcut fără niciun fel de autorizație. „Primăria Târgu Jiu a susținut inițiativa clubului Rotary de a planta 100 de arbori în Parcul Central, municipalitatea a pus la dispoziție acestora uneltele necesare pentru plantare, arborii fiind plantați în zonele în care au fost îndepărtați copacii ce prezentau un pericol. Arborii plantați au fost din speciile arțar, stejar roșu, salcie, tei și ginko biloba. Nu a fost nevoie de autorizație, oricine poate face asta dacă este anunțată municipalitatea și se consideră că este nevoie. Dacă era nevoie de autorizație de la Ministerul Culturii, cu siguranță aceasta era luată. Nu ne-a costat nimic acțiunea”, a spus Ianc.

Distribuie articolul