Plângere penală pentru concediile medicale de la Minprest

de LM 0

minprest

Gabriel Giorgi, directorul Minprest Rovinari, a declarat că va depune o plângere penală la Parchet pentru a se verifica legalitatea acordării actelor medicale pentru salariaţii care au beneficiat de concedii medicale. În ultimii ani, salariaţii Minprest au stat zeci de ani în concedii medicale, iar bugetul de stat şi Minprest au plătit sume consistente pentru concediile respective.

Potrivit şefilor Minprest, salariaţii au avut, în perioada ianuarie-mai 2016, 4.800 de zile de concediu medical. Minprest are de plătit pe concedii medicale suma de 70.000 de lei, iar bugetul de stat va trebui să suporte alţi 200.000 de lei.

 

Ani de concedii medicale

Aceasta a fost soluţia la care am ajuns eu şi colegii mei. Lucrăm la sesizarea penală pe care o vom depune la Parchet. Nu este posibil ca an după an să plătim zeci de ani de concedii medicale. Dacă sunt aşa de bolnavi, cum mai pot fi angajaţi? Eu nu am vreo posibilitate să verific acele acte medicale, dar procurorii pot să o facă. Ani de la rând sunt cam aceiaşi medici care semnează aceste acte medicale, în baza cărora statul şi Minprest decontează sumele pentru plata concediului medical. Sper să se facă lumină după această plângere pe care o vom trimite procurorilor”, a mai declarat Gabriel Giorgi.

Minprest este o firmă deţinută de Complexul Energetic Oltenia şi are peste 800 de angajaţi, majoritatea muncitori necalificaţi.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul