Pîşcu şi Garcea, revelaţiile atletismului românesc

de LM 0

Şcoala gorjeană de atletism produce în continuare rezultate notabile. Astfel, doi atleţi de la CS Pandurii, sportivi antrenaţi de Ion Bură au reuşit să aibă o evoluţie bună în Concursul Internaţional de 10 km desfăşurat în capitală. Acea fobie a albilor în concursurile în care aleargă şi africani a fost depăşită de Andreea Pîşcu şi Adrian Garcea, ambii reuşind să termine proba în plutonul fruntaş.

 

Pîşcu, pata albă de pe podium

Acest concurs de 10 km desfăşurat în capitala României a fost o întrecere la care au alergat foarte mulţi atleţi. Ei bine, fiind o competiţie de rang internaţional la start au fost prezenţi şi atleţi din Africa, atât în proba masculină cât şi feminină.

Ei bine, în proba feminină pe podium şi-a făcut loc şi Andreea Pîşcu, aceasta fiind singura pată albă prezentă pe podium. Efectiv, sportiva lui Ion Bură s-a strecurat între africance. „S-a clasat pe locul 2 reuşind să învingă sportive din Africa dar şi din Europa. Este ceva senzaţional, este un rezultat de talie internaţională”, spune Ion Bură.

Timpul scos de Andreea Pîşcu a fost de 33 minute şi 43 secunde, un timp foarte bun şi pe care chiar antrenorul sportivei l-a catalogat drept unul de talie internaţională.

 

Şi Garcea a fost în top

Andreea Pîşcu nu a fost singura sportivă de la CS Pandurii care a avut o evoluţie bună. Şi Adrian Garcea a reuşit să termine cursa de 10 km în top, sportivul târgujian terminând al 7-lea după şase etiopieni. Timpul scos de Garcea a fost de 30 minute şi 25 secunde, un „rezultat remarcabil”, potrivit lui Ion Bură.

 

COSMIN BRUJAN

Distribuie articolul