Pintea avertizează: ”La Craiova am dat amendă de 100.000 de lei!”

de LM 0


Sorina Pintea a acuzat, miercuri, în vizita de la Târgu-Jiu, că NU se respectă regulile privind dezinfecția la Spitalul Județean de Urgență.

Ministrul Sănătății a fost informat de corpul control, aflat în verificări la SJU, că nu este aplicat protocolul și a amenințat cu amenzi. ”La Craiova am dat amendă de 100.000 de lei!” a avertizat Pintea.

În vizita la Târgu-Jiu, ministrul Sănătății a avut o întâlnire și cu primarii și directorii spital din județ care au venit cu diverse solicitări. Sorina Pintea a anunțat că la SJU va veni și altă aparatură, cu excepția tomografului.

Pintea a comentat și pe marginea scandalurilor care au avut loc, în ultima vreme la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu, cel de la Psihiatrie, cu tânăra goală pipăită de alți pacienți și cel cu medicul pneumolog Elena Vlad, care a scris în fișa unei paciente că nu efectuează aspirarea bronșică pentru că nu există personal mediu iar salarizarea nu este corespunzătoare.

”Pot doar să vă spun că acea procedură nu este autorizată de Direcția de Sănătate Publică. Bronhoscopia presupune un spațiu, un filtru, nu o facem unde ne taie capul” a comentat ministrul.

Distribuie articolul