Piaţa Litovoi cumpărată de doi oameni de afaceri

de LM 0

 

Primăria Târgu Jiu a făcut public faptul că este ultimul an în care mieii vor mai fi sacrificaţi în Piaţa Litovoi. Alexandru Zaharia, directorul Edilitara Public, din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a declarat că o parte a Pieţei Litovoi nu mai aparţine domeniului public. Terenul a fost achiziţionat de doi oameni de afaceri. „Zona Litovoi nu mai aparţine toată de domeniul public. Se dezvoltă o afacere. Cei care vin acolo atât pentru vânzare, cât şi pentru cumpărare îi rugăm să respecte indicaţiile date de poliţia locală pentru a nu încurca circulaţia în zona respectivă. S-a asfaltat Alee Digului. Acum e mai puţin teren. O să fie mai aglomerat anul acesta. Luasem în calcul să mutăm târgul de miei la Târgul de gros. Luăm în calcul pentru anul viitor.”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul Edilitara Public Târgu Jiu. „Deocamdată, avem aprobarea de la unul dintre proprietari şi putem să ne organizăm pe 5.000 de metri pătraţi. Acum ne descurcăm cu ce avem acolo. Terenul era privat şi acolo ar fi trebuit să fie ridicat un mall, dar s-a renunţat la proiect. Doi oameni de afaceri au cumpărat terenul şi unul chiar a început să dezvolte o afacere în zonă”, a mai spus Alexandru Zaharia.

 

Ultimul târg de miei

Târgul de miei va fi deschis de pe 10 până pe 15 aprilie, iar ciobanii care vor veni din tot judeţul pentu a comercializa carnea de miel, vor plăti o taxă de 7,6 lei pentru fiecare miel asomat. Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguraţa Alimentelor Gorj a autorizat anul acesta în tot judeţul doar trei  puncte de sacrificarea mieilor, spre deosebire de patru câte erau anul trecut. Cea mai intensă activitate, în cee ce priveşte sacrificarea şi comercializarea mieilor se va desfăşura în Piaţa Litovoi din Târgu Jiu, acolo unde, potrivit lui Alexandru Zaharia, directorul SC Edilitara Public SA,  platforma va fi dotată inclusiv cu puncte de colectare a deşeurilor. „Va fi disponibilă o platformă pentru sacrificat miei. Venim în sprijinul celor care vând şi a celor care vor să cumpere. Avem aviz de la DSVSA. Există o platformă care va fi împrejmuită, vom avea mai multe containere pentru diferite tipuri de deşeuri, va fi apă curentă, electricitate”, a precizat Alexandru Zaharia.

 

2.000 de miei

Anul acesta, autorităţile estimează că vor fi sacrificaţi în Piaţa Litovoi din Târgu-Jiu aproximativ 2.000 de miei. „Pentru a comercializa mieii producătorii trebuie să deţină două documente: de provenienţă şi starea de sănătate. Mieii vor fi sacrificaţi prin asomare, sub supravegherea unui medic veterinar”, a mai spus directorul Edilitara Public.

Distribuie articolul