Peste 8.000 de candidaţi înnebuniţi după ciolan în judeţul Gorj

de LM 0

ciolan

Aproape 8.000 de persoane se regăsesc pe listele partidelor pentru alegerile locale din luna iunie, care vor avea loc în judeţul Gorj. Potrivit Biroului Electoral Județean Gorj, cei mai mulţi candidaţi au PSD şi PNL. Social-democrații au peste 1.100 de persoane care se află pe listele de candidaţi la primării, consiliile locale şi la consiliul judeţean. La polul opus se află Mișcarea Liberală, care nu a făcut liste decât pentru Municipiul Târgu-Jiu, respectiv 27 de persoane. Pentru municipiul Târgu-Jiu candidează 14 persoane, 13 din partea partidelor politice şi un independent.

pnl

Târgu-Jiu: 225 panouri pentru afişaj electoral

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Târgu-Jiu, în municipiu au fost stabilite 15 locuri destinate afişajului electoral stradal, în total fiind amplasate 225 de panouri. Conform legii, utilizarea locurilor speciale destinate afişajului electoral este permisă numai partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale sau organizaţiilor minorităţilor naţionale care participă la alegeri şi candidaţilor independenţi. Aceştia pot folosi un singur loc pentru afişajul electoral, loc ce a fost stabilit prin tragere la sorţi.

 

Campania se încheie pe 4 iunie

Până pe data de 4 iunie, ora 7.00, candidaţii vor încerca să-i convingă pe alegători să le dea votul. Spre deosebire de anii trecuţi, campania din acest an va fi mult mai restrictivă, fiind limitate atât acţiunile, cât şi materialele de propagandă. Nu sunt permise vehiculele inscripţionate cu sloganuri de campanie; vehicule care difuzează materiale audio, în mers sau staţionar; spectacole, serbări, focuri de artificii, bannere, panouri publicitare, steaguri publicitare, publicitate luminoasă sau publicitate pe vehicule. De asemenea, nu se pot face alt gen de cadouri decât calendare de mici dimensiuni. Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

CĂTĂLIN STOICA

Distribuie articolul