Pesedistul Iordache, împins de primari la parlamentare

de LM 0

primar-iordache

Fostul primar din Turceni, ex-liberalul Ion Iordache, a dezvăluit că este membru al PSD încă de anul trecut şi că înscrierea sa în partid nu are legătură cu susţinerea Cirstinei Cilibiu pentru postul de primar în Turceni. Iordache este susţinut de tot mai mulţi primari, indiferent de partid, pentru un fotoliu de deputat, chiar şi ca independent.

 

„Să asculţi vocea oamenilor din teritoriu”

„Sunt membru în PSD Turceni de anul trecut. Nu m-am înscris în PSD doar pentru a susţine candidatul PSD, ci pentru că am avut convingerea că doamna Cilibiu este omul cel mai potrivit pentru localitatea aceasta. Nu e problema că sunt sau nu membru. Sunt alţii care s-au înscris azi şi mâine au candidat. Au fost atâtea situaţii când PSD a susţinut un candidat independent. Ideea este să asculţi vocea oamenilor din teritoriu”, declară Ion Iordache, aspirant la fotoliul de parlamentar.

 

L-a susţinut pe Victor Ponta

Ion Iordache a mai declarat că l-a susţinut chiar pe Victor Ponta la alegerile parlamentare din 2012 şi s-a înscris în PSD fără ştirea lui Florin Cârciumaru, liderul PSD Gorj. „M-am înscris în PSD Turceni în urmă cu un an, fără ca Florin Cârciumaru să ştie. Sunt simplu membru şi nu am nicio altă calitate. Nu ştiu ce vechime am, nu ştiu când a fost asta. Când şi-a depus intenţia doamna Cilibiu că va candida la primăria Turceni din partea PSD, atunci am zis OK, hai că merg şi eu în echipă cu voi. Şi înainte de prezidenţiale eu am fost susţinătorul lui Victor Ponta, să vă uitaţi pe rezultate. Asta e important, dacă eşti sau nu membru!? În statut se spun şi multe alte lucruri, nu numai de vechime, şi nu se respectă. Eu nu ştiu să spună vreo regulă că nu am voie să candidez. Ştiţi foarte bine că PSD a susţinut şi independenţi, l-a susţinut la Bucureşti pe Oprescu”, a afirmat Iordache.

 

„Va fi bun ca deputat”

Tot mai mulţi primari din Gorj, de la toate partidele, vor să aibă un candidat, pe un loc eligibil, la alegerile parlamentare de la sfârşitul acestui an. E şi cazul primarului ALDE de la Rovinari, Robert Filip, care susţine candidatura lui Ion Iordache. „Eu văd cu ochi buni candidatura domnului Iordache la alegerile parlamentare. Ne-am chinuit timp de un an de zile să facem un GAL – Grup de Acţiune Locală. Toată lumea a înţeles că sunt binevenite în judeţul nostru câteva milioane de euro. Domnul Iordache a cheltuit bani şi din buzunar, a făcut drumuri la Bucureşti, a pus toţi primarii la masă ca să putem face front comun ca să accesăm aceste fonduri şi acesta este un rezultat destul de bun. Eu îl susţin pe omul Iordache şi cu siguranţă va fi bun ca deputat. Văd că vor deputaţi şi senatori nişte oameni care sunt în politică de 10-15 ani şi nu au demonstrat nimic în politică. E nevoie de alţi oameni, cu alte minţi mai deschise care să facă ceva pentru judeţul Gorj”, spune Filip.

 

Semnături pentru Iordache

Circa 20 de primari au semnat o listă pentru susţinerea lui Iordache la alegerile parlamentare, spunea primarul din Slivileşti, Sorin Bucurescu. „În acest moment există o listă cu aproximativ 20 de primari, cu semnăturile lor, care îl susţin pe Iordache. Printre aceştia se află şi primarii din Văgiuleşti, Dragoteşti, Slivileşti, Samarineşti, Cătunele şi Negomir. Ştiu că s-a mai discutat şi cu alţi primari, dar nu s-a ajuns încă la ei pentru a semna”, a declarat presei Sorin Bucurescu. Marian Ardeiu, primarul de la Samarineşti, a recunoscut că a semnat pentru susţinerea lui Iordache. „Nu am ţinut cont de culoarea politică, nu am avut afaceri cu dânsul, dar am considerat că, fiind primar, ar fi bun să fie trecut pe acea listă de deputaţi”, speră Ardeiu.  Şi Tudor Oiţă, primarul de la Negomir, îl vrea pe Iordache candidat la parlamentare. „Primarii mi-au spus că a făcut ceva pentru Gorj faţă de actualii parlamentari care nu au trecut prin zonă”, a motivat Oiţă.

În schimb, Florinel Ţuilă, primarul comunei Cătunele, consideră că Ion Iordache ar fi un bun senator. „Da, am semnat pe acea listă! Eu cred că Iordache ar fi bun ca senator şi ar fi păcat să plece la un alt partid”, a declarat Ţuilă.

Inclusiv primarul liberal din Ciuperceni, Dumitru Tăloi, îl susţine pe Ion Iordache la alegerile parlamentare. „Am o părere foarte bună despre Ion Iordache, se implică şi este un om de acţiune. Eu chiar îl susţin, deoarece am fost printre primii care au crezut că un primar trebuie să ajungă în Parlamentul României“, a spus Tăloi.

 

Călinoiu nu vede probleme

Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj, nu vede o problemă din faptul că 17 primari PSD îl vor pe Ion Iordache, fostul edil al oraşului Turceni, pe lista de candidaţi a PSD la alegerile parlamentare. „Nu este nicio răscoală. Este vorba de atitudinea unor oameni de a susţine un alt om. Eu am spus de fiecare dată că orice membru de partid are dreptul să candideze. Iordache a susţinut candidatul nostru la Primăria Turceni, candidat care este preşedinte interimar de organizaţie şi e posibil să fie membru de partid. (…) Primarii şi-au spus tot timpul punctul de vedere. Nu e o situaţie tensionată deloc. E o situaţie normală”, a completat Călinoiu.

MĂDĂLINA TUDOR

Distribuie articolul