Pedepse mai mici pentru o grupare de traficanți de droguri

de LM 0

Curtea de Apel Craiova a stabilit pedepsele definitive pentru o rețea de traficanți de droguri. Membrii grupării au primit condamnări mai mici sau chiar achitări. Substanţele interzise ajungeau pe piețele din municipiile Motru și Târgu Jiu.

 

Pedepse mai blânde

Ionuţ Eugen Tănăsoiu, Dan Iulian Midan şi Mădălina Ramona Gomoi au fost condamnați la pedepse de câte doi ani de închisoare. Ion Giuran a fost achitat de către judecătorii din Bănie, iar George Viorel Lungu  a primit o pedeapsă de nouă luni închisoare.

„Reduce durata termenului de supraveghere pentru fiecare dintre inculpaţii Tănăsoiu Ionuţ Eugen, Midan Dan Iulian, Gomoi Mădălina Ramona, Lungu George Viorel la 2 (doi) ani. Înlătură obligaţia inculpaţilor Tănăsoiu Ionuţ Eugen, Lungu George Viorel, Midan Dan Iulian, Gomoi Mădălina Ramona, Gonciulea Constantin Puiu, Sperlea Petre Daniel, de a nu părăsi teritoriul României fără acordul instanţei. Impune inculpaţilor Tănăsoiu Ionuţ Eugen, Lungu George Viorel, Midan Dan Iulian, Gomoi Mădălina Ramona, Gonciulea Constantin Puiu, Predescu Remus Vasile, Sperlea Petre Daniel, obligaţia ca pe durata termenului de supraveghere să se supună măsurilor de control, tratament sau îngrijire medicală, specifice consumatorilor de droguri. Reduce perioada pe care vor presta o muncă în folosul comunităţii fiecare dintre inculpaţii Tănăsoiu Ionuţ Eugen, Sperlea Petre Daniel, Gonciulea Constantin Puiu şi Lungu George la 60 de zile pentru fiecare inculpat“, a mai stabilit Curtea de Apel Craiova.

Drogurile erau procurate din Italia

Potrivit DIICOT, Gonciulea Constantin-Puiu, Nicolae Valentin-Adrian și Predescu Remus-Vasile au inițiat și constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii de infracțiuni de trafic și consum ilicit de droguri din categoria cannabis, moment de când, în mod repetat, au deținut diferite cantități de cannabis, pe care le-au procurat din surse de încredere și le-au pus în vânzare, livrat și distribuit, în diferite moduri, către alți traficanți sau consumatori de astfel de substanțe. Totodată Tănăsoiu Ionuț-Eugen, Lungu George-Viorel, Sperlea Petre-Daniel și alții i-au ajutat și sprijinit pe cei trei lideri ai grupării infracționale, înlesnindu-le punerea în vânzare, livrarea și distribuirea drogurilor prin acțiuni conspirate și prin implicarea altor persoane. Drogurile au fost puse în circulație către un număr mare și constant de consumatori de încredere pentru cei trei lideri ai grupării. Drogurile erau procurate fie din Italia, fie de la surse aflate în Timișoara, erau depozitate într-un loc secret situat pe raza județului Mehedinți, de unde membrii grupării luau cantități mai mici, o dată la două trei zile, pe care le puneau în vânzare, în special, pe timp de noapte.

ALIN PETRE

Distribuie articolul